REKLAMI GEÇ

İŞ’te Kankalar!

Yazı dizimizde bu hafta, iş dünyasının iki renkli ismine; Uğur Erdoğan ile Abdullah Yağcı ikilisine yer verdik. Yıllardır aralarında büyük bir dostluk olan bu ikili, bilinmeyen yönlerini DENİZLİHABER okurlarına anlattılar.

/ DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2007 Perşembe, 00:00

“Bu devirde dostluk kolay kazanılmıyor. Bu yüzden dostluğumuzun değerini biliyoruz” diyen Erdoğan ve Yağcı; ortak yönleriyle de dikkatlerden kaçmıyor. Günde en az 15 kez telefonla görüştüklerini söyleyen Erdoğan ve Yağcı, “Bizim bu arkadaşlığımızdan, dostluğumuzdan en çok hanımlarımız şikâyetçi. Çünkü biz bir araya geldiğimizde sohbetimiz hiç bitmiyor. Bu da hanımları rahatsız ediyor” dediler. En büyük hobileri maket araçlar olan başarılı işadamları Abdullah Yağcı ve Uğur Erdoğan, işten arta kalan zamanlarda da ailecek tatile çıktıklarını söylüyor. İşte bu haftanın renkli isimleri olan Uğur Erdoğan ve Abdullah Yağcı ile yaptığımız keyifli söyleşi;

Uğur bey, Denizli’ye geliş öykünüzü dinleyebilir miyiz?

U.ERDOĞAN: “Tabiî ki.. Finans ve dil eğitimim için uzun yıllar İzmir’deydim. O sıralar okulda Denizlili arkadaşlarım vardı. Bir hafta sonu arkadaşlarım beni Denizli’ye davet etmişlerdi. 1985 yılında ilk kez Denizli’ye gelmiş ve bu şehre, şehrin insanlarına hayran kalmıştım. O bir iki günlük Denizli gezimde, bu kentin ne kadar büyük bir iş hacmine sahip olduğunu gördüm ve buraya yerleşmeyi düşündüm. Ardından 1986 yılında eğitimimi bitirdikten sonra Denizli’ye yerleştim. O dönem içinde EGS Holding’te yöneticilik yapıyordum. Daha sonra da 2000’de kendi firmamı kurdum ve artık ben de bir Denizliliyim”

Abdullah Bey siz ne zamandır ticaretin içindesiniz?

A.YAĞCI: “Belki çok klasik olacak ama aslında çocukluğumdan beri ticaretin içindeyim. Ancak tam olarak 1991 yılından bu yana faal ticaret yapmaktayım. Ve yaklaşık 16 yıldır baba mesleği olan iplik ticaretini yapıyorum”

Peki, bu sıkı dostluğun başlangıcı nasıl oldu? Ne zamandır arkadaşsınız?

A.YAĞCI: “1992 yılında tanıştık. Uğur Erdoğan’ın işi taşımacılık olduğundan dolayı çoğu tekstilci ile çalışmaları olur. İşte bu ticari görüşme esnasında tanıştık. Aslında tam olarak dostluğumuz Uğur Erdoğan’ın bir hayır etkinliğini düzenlemesinin ardından başladı. O gün bu gündür dostluğumuz hiçbir şekilde bozulmadı. Hatta belki günde 15 kere telefonla görüşür, haftada bir de ailecek görüşürüz”

İşlerden arta kalan zamanlarda da berabersiniz. Peki, neler yaparsınız boş zamanlarınızda yani Uğur Erdoğan ile Abdullah Yağcı ikilisinin bilinmeyen yönleri nelerdir?

U.ERDOĞAN: “Buna ben cevap vermek istiyorum. Abdullah Yağcı’nın en büyük hobilerinden biri boks maçları izlemektir. Yani tam bir boks hastasıdır. Bunun dışında ortak bilinmeyen yönlerimiz; yüzmeyi çok severiz. Yaz-kış sürekli yüzmeye gideriz. Bunun yanı sıra maket araba ve motor gibi tutkularımız da var. İkimizde bu maket araçların koleksiyoncusuyuz diyebilirim. Şimdilerde de at merakımız başladı. Bununla ilgilide atlı spor kulübüne üye olduk ve yakın zamanda da at alacağız”

A.YAĞCI: “Uğur Erdoğan’ın söylediklerine ilave olarak şunu söylemek istiyorum; aslında gündeme getirmek istemediğimiz bilinmeyenlerimizden biri de, yaptığımız hayır işleri ve desteklerdir. Bu konuda Uğur Erdoğan benden daha aktiftir. Az öncede bahsettiğim gibi kendisiyle arkadaşlığımız yine bir hayır etkinliğinde başladı. Bu da Uğur Erdoğan’ın bilinmeyen yönlerindendir”

Gün içinde ve diğer ticari etkinliklerde sürekli berabersiniz. Bu tempondan sıyrılıp ailecek görüşür müsünüz?

A.YAĞCI: “Tabiî ki görüşürüz. Yazları çocuklarımızın da okullarının tatile girmesiyle birlikte ailecek yurt içi seyahatleri yaparız. Yine ailecek tatile çıkarız. Ve bu tatiller hep renkli olmuştur”

U.ERDOĞAN: “Abdullah Yağcı’nın dediği gibi ailecek görüşüyoruz ve tatillere çıkıyoruz. Ancak bizim bu dostluğumuzdan hanımlarımız şikâyetçi. Çünkü biz bir araya geldiğimizde sohbetimiz hiç bitmiyor. Bundan da hanımlarımız rahatsız oluyor”

Peki, son olarak neler söylemek istersiniz?

U.ERDOĞAN: “Bu zamanda belki para çabuk kazanılabiliyor ama güvenilir bir dost hemen bulunmuyor. Bu bakımdan dostluğumuzun değerini biliyoruz. Herkese de örnek bir dostluk ve arkadaşlık sergilediğimizi düşünüyorum”

A.YAĞCI: “Uğur Erdoğan’ın söylediklerine katılıyorum. Ek olarak da; gelip geçici olduğumuz şu Dünya’da kimse kimseyi kırmasın. Çünkü arkadaşlıkların, dostlukların yeri çok ayrıdır. Bu bakımdan insanların maneviyata önem göstermelerini diliyorum”

UĞUR ERDOĞAN KİMDİR?

“Denko Uluslararası Taşımacılık ve Mersa Turizm Yönetim Kurulu Başkanı olan Uğur Erdoğan 1967 Erzincan doğumlu. 9 yabancı dil bilen Erdoğan, yaşamını 1986 yılından bu yana Denizli’de sürdürmekte. Denizli Ticaret Odası başta olmak üzere, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun üyesi olan Erdoğan evli ve iki çocuk babası.”

ABDULLAH YAĞCI KİMDİR?

“1969 yılında Kızılcabölük’te dünyaya gelen Abdullah Yağcı, eğitimini tamamladıktan sonra ticarete atıldı. Üçgül Çorapçılık ve Evanil Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı olan Yağcı evli ve iki çocuk babası.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı