REKLAMI GEÇ

KEÇECİ TAHKİM KURULU’NA SEÇİLDİ

KEÇECİ TAHKİM KURULU’NA SEÇİLDİ

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci’ye arabuluculukla ilgili bir görev daha. Keçeci, yerli ve yabancı şerketler arasındaki uyuşmazlıkların çözümüyle görevli İstanbul Tahkim Merkezi Yönetim Kurulu’na seçildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2015 Salı, 14:20

TOBB’da son 8 yıldır birçok önemli göreve getirilen DSO Başkanı Müjdat Keçeci, bu kez hukukçu kimliğiyle önemli bir görev daha üstlendi. Adalet Bakanlığı bünyesinde yaklaşık 2,5 yıldır faaliyetlerini sürdüren Arabuluculuk Kurulu’nda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni (TOBB) temsilen görev yapan Keçeci, bu kez de İstanbul Tahkim Merkezi’nin Yönetim Kurulu’na seçildi.

UZMAN HUKUKÇULARDAN OLUŞUYOR
Sadece Türk şirketlerinin değil, yabancı şirketlerin de aralarındaki ticari uyuşmazlıkları çözmek için adli yargıya bir alternatif olarak kurulan İstanbul Tahkim Merkezi, özellikle İstanbul’da yürütülen finans merkezi projesinin önemli bir ayağını oluşturuyor. Tahkim, adli yargıya göre daha hızlı çözüm üretmesi nedeniyle özellikle uluslararası iş yapan şirketler tarafından tercih ediliyor.

TAHKİM MERKEZİ’NE ÜYE VEREN KURULUŞLAR
Dünyada Zürih, Paris ve Londra gibi şehirlerde yer alan tahkim merkezleri arasına giren İstanbul Tahkim Merkezi’nin yönetimi uzman hukukçulardan oluşuyor. Yönetimde temsilcileri bulunan kurum ve kuruluşlar şunlar:

Adalet Bakanlığı, TOBB, Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye Barolar Birliği, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu, Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye Katılım Bankaları Birliği, Yükseköğretim Kurumu, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Borsa İstanbul A.Ş., TESK, TİSK ve Türk-İş.

KEÇECİ: FARKLI BİR HEYECAN YAŞIYORUM
Keçeci, yeni göreviyle ilgili yaptığı açıklamada “KOBİ A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildiğimde, görev bilinciyle birlikte girişimcilerimize yardımcı olmak fikri beni çok heyecanlandırıyordu. Bu defa duyduğum heyecan ise daha farklı. Benim asıl mesleğim, beni ben yapan özelliğim hukukçuluğum. Şimdi yıllardır edindiğim tecrübeyi, asıl mesleğimle harmanlayarak kullanabileceğim ve faydalı olabileceğim bir göreve getirildim. Bu nedenle her zamankinden daha farklı bir heyecanla yeni görevime başlıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı