REKLAMI GEÇ

KOSGEB, yeni yılda yeni krediler verecek

KOSGEB, yeni yılda yeni krediler verecek

KOSGEB Denizli İGEM Müdürü Kemal Bildiş, 2010 yılında, ulaşamadıkları KOBİ’lere ulaşarak, kredi destekleriyle ilgili bilgi vereceklerini ve yeni yılda genel girişimcilere, genç ve kadın girişimcilere, yeni krediler vereceklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 19 Ocak 2010 Salı, 16:43

KOSGEB Denizli İşletme Geliştirme Merkezi (İGEM) Müdürü Kemal Bildiş, merkezi Denizli’de olan KOSGEB Denizli İGEM’e; Uşak, Antalya, Burdur ve Isparta’nın bağlı olduğunu, 100 bin işletmeye verilecek ve 15 Ekim 2009’da başvuruları başlayan, 15 Aralık 2009’da da başvuru süresi dolan krediden, 11 binin işletmeye kullandırarak, yüzde 11.3’lük bir orana yükseldiklerini ve büyük kentleri bile geride bıraktıklarını belirtti.

KOSGEB Denizli İGEM Müdürü Bildiş, Denizli’de krediden yararlanmak için başvuru yapan 7 bin 432 KOBİ’ den 3 bin 621’ine toplam, 88 milyon 925 lira kredi kullandırdıklarını söyledi. Bölgede 24 bin 620 kredi başvurusu aldıklarını, bunlardan 11 bin 461’ine toplam 286 milyon lira kredi kullandırdıklarını belirten Bildiş, “Denizli’de bulunan 48 bin 563 KOBİ’den kredi almak için 7 bin 432’si kayıt yaptırdı. Kayıt yaptıran KOBİ’lerle ilgili yapılan inceleme sonrasında 3 bin 621 KOBİ’ye 88 milyon 925 lira kredi verilmesini sağladık. Bölgede bulunan 217 bin KOBİ’den 24 bin 620’si kredi başvurusu yaptı. Bu başvurulardan da 11 bin 461’ine 286 milyon lira kredi verilmesini sağladık. Kredilerin ilgili bankalar tarafından KOBİ’lere dağıtımı devam ediliyor. Bu rakamlarla KOSGEB Denizli İGEM olarak yurt genelindeki 60 KOSGEB müdürlüğü arasında, can suyu kredilerinde olduğu gibi Türkiye birincisi olduk” dedi.

Birlikte başardık
Can suyu kredilerinde olduğu gibi 100 bin işletmeye verilecek kredi için de odalarla ve derneklerle birlikte çalıştıklarını, Denizli Ticaret Odası bünyesinde bulunan Sinerji Odağı’nın da etkisinin büyük olduğunu belirten Bölge Müdürü Bildiş, “Sıkıntı çeken KOBİ’ler ve işletmelerin krediden daha çok yararlanmaları için tüm odalarla ve derneklerle ortak hareket ettik. Binlerce işletmeye birebir ulaşarak, veri tabanına kayıt yaptırmalarını istedik. İsteklerimize firmalardan olumlu yanıtlar geldi. Çok kısa sürelerde evrakları tamamlayarak kredi işlemlerini başlattık. Gelen sıcak para tüm işletmelerimiz için can suyu oldu” dedi.

Denizli’de 40 bine yakın; bölgede ise 200 bine yakın KOBİ’nin bulunduğunu hatırlatan KOSGEB Denizli İGEM Müdürü Kemal Bildiş, “Dağıttığımız krediler ile ilgili olarak bu KOBİ’lerimizin bazılarına ulaşamadık. Yeni yılla birlikte Denizli ve bölgedeki tüm KOBİ’lerin kaydını alacağız. 1-250 arasında işçi çalıştıran her KOBİ, krediler için başvuru yapabilir. Yeni yılda bunu sağlayacağız. Geçen yıl esnaf kredisinde, 368 imalatçı firmaya 9 milyon lira, personel istihdamı ile ilgili olarak can suyu kredisi adı altında da 647 firmaya 39 milyon 550 bin lira dağıttık. Bu kredi sayesinde 2 bin yeni personel istihdamı da sağlayarak işsizliğin de önlenmesine destek verdik” dedi.

Yeni yılda yeni hedefler
2010 yılında ulaşamadıkları KOBİ’lere ulaşarak krediler ile ilgili bilgi vereceklerini ve sisteme katılmalarını sağlayacaklarını ifade eden Bildiş, yeni yılda genel girişimcilere, genç ve kadın girişimcilere yeni kredilerin verileceğini söyledi. KOSGEB olarak yeni yılda eğitim programları da hazırlayacaklarını, açılacak kurslarda başarılı olan ve kendi işini kurmak isteyenlere 4 bin lirası hibe kredi, 4 yıl ödemesiz, faizsiz 40 bin liranın verileceğini söyledi. KOSGEB olarak sürekli KOBİ’lere destek verdiklerine dikkat çeken Bildiş, “KOSGEB’in yanında Türkiye İş Kurumu tarafından açılan kurslara katılarak başarılı olanlara da 4 bin lirası hibe kredi, 4 yıl ödemesiz, faizsiz 40 bin lira vereceğiz. Bunun yanında geçtiğimiz günlerde Antalya’da yaşanan sel felaketinde seraları zarar gören ve bize başvuru yapan 61 seracıya da 6 ay ödemesiz, 2 yıl vadeli faizsiz 100 bin liraya kadar kredi vereceğiz. Yeni yılda yeni kredilerle işletmelerimizin yanında olacağız. Önemli olan işletmelerin bize kayıt yaptırmaları ve ihtiyaçlarını bildirmeleri” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı