REKLAMI GEÇ

Makine ile insana dokunmak!

Makine ile insana dokunmak!

Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB), Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da, bölgedeki işsizliğin azaltılması ve kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmeleri gibi sosyal problemlerin önüne geçme amacıyla başlattığı proje ses getirdi, bölgede karşılık buldu. Mardin Kızıltepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden 50 öğrenci, DENİB’in gönderdiği dikiş makineleri için teşekkür ziyaretine geldi.

/ DENİZLİHABER / 8 Nisan 2014 Salı, 15:53

DENİB’in Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) Hazır Giyim Sektör Kurulu’nun destekleriyle bağışladığı dikiş atölyesi makineleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katıldığı bir tören ile Mardin’e gönderilmişti.

13 Mart’ta ise Mardin Kızıltepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde, yine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ninde katıldığı törenle bu makinalarla kurulan atölyenin açılışı gerçekleştirilmişti.
Bölgedeki işsizlik sorunu gibi ekonomik sorunların yanında, kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesi gibi sosyal problemlerin önüne geçilmesine katkı sağlamayı hedefleyen proje, özellikle açılıştan sonra bölgede ses getirdi.
Yaklaşık bir ay sonra bu kez Kızıltepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden yaklaşık 50 öğrenci, DENİB’e teşekkür ziyaretinde bulundu. DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ve yönetim kurulu üyesi Bekir Serdar Mutlubaş tarafından ağırlanan öğrenciler ile öğretmenleri, bağışlanan dikiş atölyesinin okullarında önemli bir ihtiyaç olduğunu belirterek, Denizli’den gönderilen makineler sayesinde teorik derslerin yanında pratik anlamda da eğitim alabilme şansını yakaladıklarını ifade etti.

PROJE KARŞILIK BULDU
Öğrencilerin ziyaretinin projenin karşılık bulduğunun işareti ve amaca ulaşma yolunda önemli bir adım olduğunu vurgulayan DENİB Başkanı Kocasert, “Biz, Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci’nin talimatıyla başlayan bu projenin her aşamasında ayrı bir heyecan duyduk. İşsizlik olmasın, çocuk gelin olmasın, ekonomik canlanma ülkemizin her bölgesinde yaşansın diye yola çıktık. Makineleri bağışlayan iş adamlarımızda bir heyecan görmüştük. Kızıltepe’deki açılışta ise oradaki kardeşlerimizin aynı heyecanı paylaştıklarını hissettik. O gün Mardin’deki çocukların gözlerinde gördüğüm umudu ve ışıltıyı unutmam mümkün değil. Ama bugün bizleri ziyaretlerinde o umudun ve ışıltının daha da arttığını fark ettim. Belli ki doğru bir adım atıldı ve meyvelerini vermeye başladı. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum ve benzer projelerin hayata geçmeye devam etmesini yürekten diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı