REKLAMI GEÇ

MODA VE TASARIMIN KALBİ DENİZLİ’DE ATTI

MODA VE TASARIMIN KALBİ DENİZLİ’DE ATTI

Denizli Tekstil Giyim Sanayicileri Derneği’nin ev sahipliğinde, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu işbirliğiyle ilk kez düzenlenen ‘Moda ve Tasarım Günleri’ tamamlandı. Sanayiciler açılan standlarda tekstil sektörünün yan sanayi ürünlerini inceledi.

/ DENİZLİHABER / 4 Kasım 2010 Perşembe, 17:42

Anemon Otel’de yapılan dün başlayan ve bugün sona eren ‘Moda ve Tasarım Günleri’nin başlangıç törenine, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Genel Başkanı ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Nedim Örün, Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği Başkanı Reşat Gülen, DETGİS (Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği) Başkanı İsa Dal, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, sektör temsilcileri, sanayiciler ve davetliler katıldı. Salonda Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen yan sanayi firmaları tarafından da 45 ayrı stant açıldı.

“Tasarımda da ismimizi duyuracağız”
DETGİS Başkanı İsa Dal yaptığı konuşmada dünyada en kaliteli havlu bornoz ve tekstil ürünü denildiğinde Denizli’nin akla geldiğini, Denizlili tekstilcilerin ve ihracatçıların alkışı hak ettiğini ifade etti. Dal, DENİB tarafından açıklanan Ekim ayı ihracat rakamlarının Denizli’nin ve tekstil sektörünün krizden çıktığını gösterdiğini söyleyerek, “Bugüne kadar Türkiye’nin değişik yerlerinde yapılan toplantılarda ve fuarlarda moda tasarım ve inovasyon ile ilgili konferanslara katıldık. Yapılan konuşmalardan istifade ettik. Ancak konuşmalarda dile getirilen konuların nasıl yapılacağı gibi somut bir çalışma olmadı. DETGİS olarak bunu göstermek için bu etkinliği Denizli’de ilk kez düzenliyoruz. Moda tasarımdan ambalajcılarımıza kadar herkes burada. Moda ve tasarım anlamında sadece havlu ve bornozda değil, tekstil ve konfeksiyonla ilgili özellikle tasarım konusunda dünyaya ismimizi duyuracağımızdan eminim” dedi.

“Yan sanayi olmadan tam sanayi olmaz”
Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği Başkanı Reşat Gülen de tekstilde yan sanayi olmadan tam sanayinin olmayacağını söyleyerek, “Konfeksiyon yan sanayi dediğimizde düğme fermuar, etiket gibi çok geniş alana sahip bir sanayi karşımıza çıkıyor. Türkiye konfeksiyon anlamında çok güzel gelişiyor. Yan sanayi olarak İstanbul’da Mimar Sinan ve Marmara Üniversitelerinde moda ile ilgili dersler veriyoruz. Yan sanayi olmadan tam sanayi olmaz. Kullanılan bir düğme bir fermuarın kaliteli olmaması, ürünün kalitesiz olmasına neden olur. Gömlek etiketinin enseyi rahatsız edip etmemesi bile çok önemli. Ürünlerin nerede nasıl problem çıkarıp çıkarmayacağının bilinmesi gerekiyor” diye konuştu.

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Nedim Örün de etkinliğin Denizli’den sonra Adana, İzmir, İstanbul, Adıyaman gibi çeşitli illerde de yapılacağını açıkladı. Örün, “Konfeksiyon yan sanayisi ve aksesuarcılar bugün burada. Moda tasarımcıları burada. Denizlili sanayiciler önümüzdeki aylarda katılacağı fuarlara hazırlanmak için sektördeki yenilikleri görmek istiyor. Bir de moda tasarımcılarla çalışmak istiyor. Denizli özellikle ev tekstili için çok önemli. Bu konuda Türkiye’nin başkenti konumunda. Özgür tasarımlara dayalı tasarımlar üretmek, markaya giden yolda çok önemli bir adım” dedi.

‘Moda ve Tasarım Günleri’ne Pamukkale Üniversitesi ve Vali Vefki Ertür Kız Meslek Lisesi öğrencileri yoğun ilgi gösterirken, gençler özellikle yan sanayi ürünlerini inceleme fırsatı buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı