REKLAMI GEÇ

ORHAN ABALIOĞLU “BEŞ FABRİKAMIZ İLE SEKTÖRÜN EN BÜYÜK FİRMASI OLDUK”

ORHAN ABALIOĞLU “BEŞ FABRİKAMIZ İLE SEKTÖRÜN EN BÜYÜK FİRMASI OLDUK”

Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu, ilk yem fabrikasını 1969 yılında Denizli’de açtıktan sonra geçen 42 yılda beş fabrikamız ile sektörün en büyük firması olduk” dedi.

/ DENİZLİHABER / 28 Şubat 2011 Pazartesi, 17:01

Abalıoğlu Grubu, beşinci yem fabrikasını 15 milyon dolarlık yatırım ile Mersin’de hizmete açtı. Yıllık 300 bin ton kapasitesi ile bölgenin en büyük ve modern yem üretim tesisi olan Abalıoğlu Mersin fabrikası, bölgede tarım ve hayvancılığın lokomotifi olması ve istihdama katkı sağlamasının yanı sıra Türkiye ve Ortadoğu arasında ihracat köprüsü kuracak. Abalıoğlu Grubu da Denizli, Biga, Polatlı, İzmir ve Mersin fabrikaları ile üretim kapasitesini 2.5 milyon tona ulaştırarak, pazardaki liderliğini pekiştirecek.

Türkiye’nin ilk özel sektör yem kuruluşu olarak, 1969 yılından bu yana faaliyet gösteren Abalıoğlu, beşinci yem fabrikasını 15 milyon dolarlık yatırım ile Mersin’de hizmete açtı. Abalıoğlu Grubu’ndan yapılan açıklamada, Grubun pazar lideri olduğu yem sektörünün yanı sıra tarım-hayvancılık ve gıda sektörlerinde sürdürdüğü faaliyetleriyle sektörüne öncü yatırımlar yapmaya devam ettiğini bildirdi.

Açıklamaya göre kısa süre önce Lezita markası ile Türkiye’nin en büyük ve modern Et Entegre Tesisi’ni Türkiye’ye kazandıran Abalıoğlu Grubu’nun, 25 Şubat’ta gerçekleştirilen Mersin Yem Fabrikası açılış töreni Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru’nun katılımıyla, Abalıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ender Abalıoğlu, Baha Abalıoğlu ve Ergun Abalıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Abalıoğlu Grubu’nun Mersin Yem Fabrikası ile beraber üretim kapasitesi ülke çapında 2.5 milyon tona ulaşacak.

“42 YILDA 5 FABRİKAMIZ İLE SEKTÖRÜN EN BÜYÜK FİRMASI OLDUK”
Abalıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu, ilk yem fabrikasını 1969 yılında Denizli’de açtıktan sonra geçen 42 yılda bu sektöre çok önemli yatırımlar yaptıklarını belirtti. 2000’li yılların Abalıoğlu Grubu olarak atağa kalkılan altın yıllar olduğunu ifade eden Orhan Abalıoğlu, “2001’de Biga, 2006’da Polatlı, 2009’da İzmir ve bugün de Mersin olmak üzere beş fabrikamız ile sektörün en büyük firması olduk. Açılışını yaptığımız eşsiz özelliklere sahip Mersin yem fabrikamızın, başta Mersin yöresi olmak üzere, tüm tedarikçilerimize, bayilerimize, iş ortaklarımıza, tüketicilerimize, toplumumuza, kıymetli çalışanlarımız ve aileleri ile birlikte ülkemize faydalı olmasını diliyorum” dedi.

15 MİLYON DOLAR YATIRDIK, TÜRKİYE-ORTADOĞU ARASINDA İHRACAT KÖPRÜSÜ KURACAĞIZ”
Yeni fabrikanın, 300 bin ton kapasite ile bölgenin en büyük ve modern yem üretim tesisi olma özelliği taşıdığını ifade eden Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ergun Abalıoğlu şu açıklamalarda bulundu: “42 yılda gıda, tarım ve hayvancılık alanlarındaki tüm tesislerimizde yaklaşık 2 bin kişiye istihdam olanağı yaratarak, ülke ekonomisine katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz. 15 milyon dolarlık büyük bir yatırımın eseri olan Mersin tesisimiz de son teknolojiler ile donatılmıştır. Eşsiz özellikleri ile tesisimizin bölgede tarım ve hayvancılığın lokomotifi olması, istihdama da katkı sağlayarak Türkiye ekonomisine katma değer yaratmasını hedeflemekteyiz. Ayrıca, Ortadoğu pazarına yakınlığı sayesinde tesisimiz ile bölge ve ülke sınırlarının ötesine de ulaşarak, Türkiye ve Ortadoğu arasında önemli bir ihracat üssü olmayı, bu sayede de yine ülke ekonomisine ciddi bir değer yaratmayı hedeflemekteyiz.”

TESİS 55 BİN TON HAMMADDE KAPASİTESİNE SAHİP
38 dönüm arazi üzerinde kurulu, 20 bin metrekare kapalı alana sahip tesiste, yıllık kapasitesi 300 bin tondur. Tesis, yatay depo ve çelik silolarında 55 bin ton hammadde, 2 bin ton mamul depolama kapasitesine sahip. Ayrıca, bölge limana ve tarım alanlarına yakınlığı ile önemli bir hammadde kaynağı olma özelliği de taşıyor.
ABALIOĞLU, 2010’DA SEKTÖRDEN İKİ KAT FAZLA BÜYÜDÜ
Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ergun Abalıoğlu, 2010 yılında içinde Abalıoğlu’nun da öncü konumuyla faaliyet gösterdiği büyükbaş yem sektörünün yüzde 17 oranında büyüdüğünü, buna karşın Grubun büyümesinin sektörünkinden iki kat fazla olduğunu vurguladı. Ergun Abalıoğlu, “Abalıoğlu olarak, 2010 boyunca yüzde 17 oranından büyüyen ve iyi bir grafik çizen yem sektöründe, yüzde 41’lik bir büyümeye ulaştık. 2009 yılında İstanbul Sanayi Odasının yayınladığı Türkiye’nin ilk 500 Sanayi Kuruluşu sıralamasında 80. sırada yer aldık. 2010 yılında gerçekleşen 750 milyon TL’lik ciromuz ile daha üst sıralara ulaşmayı hedefliyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz gıda ve yem sektörlerinde yatırımlarımızı hızla sürdürürken, Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından biri olma yolunda da emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

ALTINCI FABRİKA 2011 SONUNDA SAMSUN’DA AÇILACAK
Abalıoğlu Grubu, Mersin Yem Fabrikası açılışında, altıncı yem fabrikasının temellerini, Samsun’da attığının müjdesini de verdi. Samsun’da şu anda inşası devam eden yem fabrikasının 2011 yılının sonunda açılması hedefleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı