REKLAMI GEÇ

Özer makine açıldı

Özer Makine ve Kepçe tarafından Kocabaş Beldesinde yapılan fabrika hafta sonu düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Toplam 4 milyon Euro’ya mal olan fabrika 200 kişiyi istihdam edecek.

/ DENİZLİHABER / 20 Ekim 2007 Cumartesi, 00:00

Özer Makinenin açılışına Denizli Valisi Hasan Canpolat, eski bakanlardan Hamdi Üçpınarlar, Özer Makine Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Kökdere, Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Ulvi Yaman ve çok sayıda davetli katıldı. 5 bin metrekare kapalı, 17 bin metrekare açık alana 4 milyon Euro yatırımla kurulan fabrika yaklaşık 200 kişiye daha istihdam sağlayacak.

Törende konuşan Özer Makine Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Kökdere, Denizli’de mermer makineleri ekipmanları üretecek önemli bir yatırıma imza attıklarını, halen çalışan sayılarının 100 olduğunu ve yapılan bu yatırımla çalışan sayılarının 300’e çıkacağını belirterek, “Hollanda, Almanya ve İngiltere’ye ihracat yapıyoruz. Yaptığımız yatırımla ihracatımızı daha da arttırarak Denizli ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağız” dedi.

Denizli Valisi Hasan Canpolat ise ekonomiye katkı sağlayan ve istihdam yaratan bu tip tesislerin kurulmasının oldukça memnuniyet verici olduğunu belirterek, “ Denizli ülkemizin önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden birisi. Böyle olmasında Denizlili yatırımcıların girişimci ruhlarının önemi büyük. Denizlimizde kurulu olan sanayi şirketlerimizden Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasına giren önemli sanayi kuruluşlarımız var. Şimdi mermer makineleri üretecek olan bir firmamız daha ekonomiye katılıyor. Mermercilik ve madencilik başta Denizli olmak üzere ülkemizde hızla gelişiyor. Yapılan bu tesis mermer makineleri ekipmanları üretiminde önemli bir boşluğu dolduracak. Yapılan bu yatırım Denizli ve Türkiye’ye hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından fabrikanın açılışı Vali Hasan Canpolat tarafından gerçekleştirildi. Vali Canpolat ve törene katılanlar fabrikayı gezerek incelemelerde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı