REKLAMI GEÇ

Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor

Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Denizli’nin uzu süredir beklediği Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili onayı verdi. Denizli’ye bir organize sanayi bölgesi daha kuruluyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Aralık 2019 Pazartesi, 15:38

Denizli, uzun süredir Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarını sürdürüyordu. Belirli bir aşamaya gelen OSB için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan beklenen karar çıktı.

ONAY VERİLDİ, MAKİNE İHTİSAS OSB KURULUYOR
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili Denizli’nin uzun süredir beklediği onayı verdi. Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Denizli-Ankara çevre yoluna cepheli, şehir merkezine 20 kilometre mesafede bulunan 257,5 hektarlık alanda konumlanacak. Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin en büyük ortağı yüzde 66.67 ile Denizli Sanayi Odası. MAKSİAD yüzde 20 ile ikinci sırada yer alırken, 6,66 ile Valilik, yüzde 66.67 ile de Denizli Büyükşehir Belediyesi yer alıyor.

“3 YILLIK BİR ÇABANIN SONUCU”
Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin onay almasını değerlendiren Makine Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Sarı, 3 yıllık bir çabanın ardından mutlu sona ulaştıklarını söyledi.

Denizli’nin dalgalı bir arazi yapısı olması nedeniyle önceliklerini araziye verdiklerini belirten Mehmet Sarı, “Yer belirlemek için çok çaba harcadık. eski Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci, Gürlek Mevkii’nde TOKİ’ye ait arazinin bu iş için uygun olacağını söyledi, biz de bu bölgede karar kıldık” dedi.

“BÜROKRATİK ENGELLER AŞILDI”
Bu süreçte ciddi bürokratik engeller ile karşılaştıklarını dile getiren Mehmet Sarı, “Bu aşamada Bakanımız Nihat Zeybekci ve Milletvekilimiz Şahin Tin’den çok önemli destekler aldık. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci’nin de çok büyük gayretleri ve katkıları oldu. Gösterdikleri çaba için kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

“ÖZELLİKLİ OSB OLACAK”
Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin özellikli bir OSB olduğunu dile getiren Mehmet Sarı, şu ana kadar 44 firmadan talep aldıklarını, nihai hedeflerinin ise 100 olduğunu söyledi.

Sarı, “Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, diğer OSB’ler gibi her sektörden firmaların bir araya gelebileceği yer değil. Burada sadece sektör ile ilgili faaliyet yürüten firmalar kendilerine yer bulabilecek. Yola çıktığımız günün üzerinden 3 yıl geçti ve süreç uzadığı için bazı firmalar ciddiye almamaya başladı. Onay alındı, artık işin ciddi olduğu anlaşıldı. Kısa süre içinde beklediğimiz ilgiyi göreceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

“2020’DE BİNALAR YÜKSELMEYE BAŞLAYACAK”
Ülkenin en büyük sorunlarından birinin makine teknolojisine gerekli ilginin gösterilmemesi olduğunu anlatan Mehmet Sarı, “Son dönemlerde bu alanda çalışmalar yoğunlaştı, hükümet de kendisinden beklenen desteği vermeye başladı. Makine ihracatı her geçen gün artıyor, rekor seviyelere ulaştık. 2020’de binalarımız yükselmeye başlayacak ve hızlı bir süreç yaşanacak. Tüm bürokratik çözümler sağlandı, hafriyat çalışmasından sonra parselasyon yapılacak ve binaların inşaatına başlanacak” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖNEMLİ DESTEK VAR”
Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni bu alanda yapmalarının en önemli nedeninin Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine vereceği destek olduğunu da vurgulayan MAKSİAD Başkanı Sarı, “Biz alanı etap etap değerlendireceğiz. Talep gören ve satışı yapılan bölgelerin hafriyatı ile alt ve üst yapı çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu konuda Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bize büyük desteği olacak. Hafriyat ile desteği kendilerinden alacağız. Eğer bu destek olmasa, arazi yapısı nedeniyle biz çok zorlanırdık” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı