‘Şeker Hanım” tecrübelerini paylaştı

Bursa’nın Trilye beldesinde üretilen ‘Şeker Hanım’ markalı reçellerin üreticisi Dilek Şeker, girişimcilik üzerine tecrübelerini, Denizlili kadın girişimcilerle paylaştı.
/ DENİZLİHABER / 8 Aralık 2010 Çarşamba, 18:25
KAGED Ekim ayından itibaren iki ayda bir düzenlediği tecrübe transferi toplantıları ile Türkiye’yi Dünya’ya taşıyan kadınlar ile Denizlili girişimci kadınları buluşturuyor. KAGED (Kadın Gelişim ve Kültür Derneği), Denizlili kadın girişimciler için marka konusunda farkındalık oluşturmak ve farklı marka oluşum süreçlerinin örneklerini sunabilmek için ‘Tecrübe Transferi Toplantıları’nı düzenliyor. Denizlili kadın girişimciler ile Türkiye’den kadın girişimcileri bir araya getirerek, kadın girişimcilerin kendi aralarında tecrübe paylaşımlarında bulunup farklı profil ve vizyonlarda firma ve iş kadınlarını yakından tanıma imkanı sağlamayı amaçlayan KAGED, Tecrübe Transferi Toplantıları’nın ikincisinde, Bursa’nın Trilye beldesinde üretilen ‘Şeker Hanım’ markalı reçellerin üreticisi Dilek Şeker’i konuk etti. 7 Aralık Salı günü Çamlık Gözde Pastanesi’nde gerçekleştirilen programda, kahvaltının ardından Dilek Şeker, Denizlili girişimci kadınlara tecrübelerini aktardı. Şeker Hanım markasının oluşum sürecini katılımcılarla paylaşan Dilek Şeker’in ardından, Prof. Dr. Sebahat Bayrak Kök’ün ‘kadın girişimciliği’ hakkında sunumu dinlendi. Programın devamında, KAGED üyeleri ve Dilek Şeker, Altıntop Kuruyemiş, Denizli Ticaret Odası, Proton Otomasyon, Hacı Şerif ve Karma Tasarım Atölyesi’ni ziyaret etti.
Dilek Şeker kimdir?
O’nun hikâyesi yıllar önce Mudanya’nın şirin tatil beldesi Trilye’de başlar. Trilye’de açılan konservecilik kursu, girişimcilik cevherini yüreğinde hissettiği günün başlangıcıdır. Henüz 12 yaşındadır. Babasından aldığı izinle kursa katılır. Kursun en genç ve öğrenmeye en azimli öğrencisidir. Kursu başarıyla bitirir. Liseyi bitirdiği dönemde, ülkenin içinde bulunduğu durumdan dolayı üniversiteye gidemeyişi, onun için bir engel teşkil etmez. Aksine, bir an önce iş hayatına atılarak, ruhunun derinliklerinde barındırdığı girişimcilik cevherini, harekete geçirme fırsatı bulur. Liseden sonra iş hayatına atılan Dilek Şeker, aynı zamanda kadın girişimciler için düzenlenen eğitimlere katılır. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği Girişimcilik Kongresi’ne, 124 proje arasında yer alan ‘doğal sabun projesi’ ile katılır.
Yapılan değerlendirmede, 123 projeyi geride bırakan ‘doğal sabun projesi’ birinci seçilir. Proje bir aile projesidir. Projenin hayat bulmasında, eşinin ve eşinin kız kardeşinin de büyük katkıları vardır. Yarışmadan kazandığı 10 bin TL’lik teşvik ödülüyle reçel atölyesi kurar. Bursa Tarım İl Müdürlüğü’nden aldığı üretim izni ile seri üretime başlar. Bu arada fuarlara düzenli katılımda bulunarak tanıtım atağına geçer. Bir gün İstanbul’dan gelen sürpriz bir telefonla Dilek Şeker’e İstanbul pazarının yolu açılır. Firmanın İstanbul’daki 7 butik mağazasında, doğal yöntemlerle üretilen reçeller, tüketicinin damak zevkine sunulur. Bu durum, onun için bir dönüm noktasıdır. Ürünlerin ülke genelinde tanınmaya başlandığı bu tarihi fırsat, aynı zamanda ‘ŞEKER HANIM’ markasının da doğumunu müjdeler.