REKLAMI GEÇ

Sera Gazı Emisyonlarının Takibi projesinde

Sera Gazı Emisyonlarının Takibi projesinde

RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş., Denizli Santrali ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Dünya Bankası işbirliğinde yürütülen Sera Gazı Emisyonlarının Takibi projesinin gönüllü şirketlerinden birisi oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2015 Cuma, 10:16

Temmuz ayında tamamlanacak proje uygulamasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından emisyon izleme, raporlama ve doğrulama sistemi kurulması amaçlanıyor. Böylece hem kurulmakta olan sistemin hem de emisyon raporlama yükümlülüğü bulunan paydaşların uygulamaya yönelik kapasitelerinin artırılması hedefleniyor.

Sera gazı emisyonu izleme planı ile sera gazı emisyon ve doğrulama raporunun hazırlanmasına yönelik teknik destek sağlamak amacıyla projeye Denizli Santrali’ni gönüllü tesis olarak açan RWE & Turcas; uzman danışmanlar yönetiminde ilgili raporlamaların doğru bir şekilde gerçekleştirilmesini ve sektördeki kapasite gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Elektrik Üreticileri Derneği ve EÜAŞ’ın da dahil olduğu sektör katılımcı ve temsilcileri ile proje kapsamında paydaş toplantıları yaparak, sektörel eğitimler de verdiği çalışmanın hazırlıkları 2012 yılından bu yana sürdürülüyor.

“GÖNÜLLÜ PİLOT TESİS OLMAK BİZİM İÇİN GURURDUR”
RWE & Turcas Teknik Genel Müdürü Hans-Jürgen Petschke, konuyla ilgili açıklamasında, “Elektrik sektöründe, İzleme Planı ve Emisyon Raporu hazırlanmasına yönelik pilot çalışmaların gerçekleştirilmesinde RWE & Turcas olarak yer almak bizim için büyük gururdur” dedi.

Petschke, Türkiye’de enerji arz güvenliğini ve çevre dostu enerji üretimini destekleyerek, müşterilerine yenilikçi ürün seçenekleri sunmayı ve sektöre katkıda bulunmayı hedeflediklerini de ifade etti.

RWE, 48 milyar Euro cirosu, 60 bin çalışanı ile Avrupa’nın önde gelen beş elektrik ve gaz şirketinden birisi. RWE, Türkiye’de Denizli santralindeki üretimle 3,5 milyon meskenin elektrik ihtiyacını karşılayabiliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı