REKLAMI GEÇ

Şimdi bilgisayar zamanı

Bilgisayar alırken hangi özelliklerine dikkat etmeliyiz? Teknolojix Denizli yetkilisi Bilgisayar Yüksek Mühendisi Turgay Yılmaz sizler için bilgi verdi.

/ DENİZLİHABER / 27 Haziran 2007 Çarşamba, 00:00

Günümüz dünyasında artık hayatımızın yönünü belirleyenler bilgisayarlar oldu. Dünya piyasasında en büyük paya sahip olan bilişim pazarı her geçen gün daha da ilerlemekte ve kendisini geliştirmekte. Piyasaya sürülen LCD teknolojili monitörler, çift çekirdekli işlemciler ve daha hızlı bilgisayarlar sayesinde oldukça yüksek bir seçme şansı yakaladık.
 

Bilgisayar alırken nelere dikkat etmemiz gerek? Bu konuda Teknolojix Denizli yetkilisi Bilgisayar Yüksek Mühendisi Turgay Yılmaz’a danıştık ve bilgisayar kullanıcıları için çok önemli tavsiyeler aldık. Önümüzdeki günlerde özellikle dizüstü bilgisayarların fiyatlarının 1 milyarın bile altına düşeceğini söyleyen Yılmaz: “Artık bilgisayar kullanıcıları bilinçlendi. Biz de onlara göre kendimizi yenilemeye çalışıyoruz. Örneğin eski tip monitörler yerine artık LCD monitörler tercih ediliyor. Bunun sebebi ise hem daha az yer kaplaması hem de görüntü kalitesi açısından daha iyi sonuçlar vermesidir. İşlemci olarak da çift çekirdekli işlemciler daha hızlı olması sebebiyle tercih ediliyor. Klavye,mouse ve kulaklıklarda ise artık neredeyse sınır kalmadı” şeklinde konuştu.

Ayrıca dizüstü bilgisayarların özelliklerine de değinen Yılmaz, Bluetooth özelliği olan ve kablosuz ağ bağlantısı yapabilen ürünlerin seçilmesinin önemli olduğunu da belirtti. ADSL kullanımının artmasıyla birlikte bilgisayar satışlarının da arttığını söyleyen Yılmaz, “Son zamanlarda ev kullanıcıları dâhil internet ulaşımı konusunda büyük ilerleme kaydettik. Artık herkes istediği gibi dünyanın herhangi bir yerindeki bilgiye rahatlıkla ulaşabiliyor. Bu, ülkemizin gelişimi için bulunmaz bir şanstır” dedi.

Yetkili servis sorunu

Bilgisayar almayı düşünenlerin dikkat etmesi gereken en önemli konulardan birinin de teknik servis olduğunu hatırlatan Turgay Yılmaz: “Müşteriler aldıkları ürünün servisi olup olmadığını kontrol etmiyorlar. Ama bir arızayla karşılaştıklarında sorun yaşayabiliyorlar. Bunu engellemek için de ürünü satanların sertifikalarını kontrol etmeleri gerekiyor. Teknolojix olarak bizim 10 bin kayıtlı mail müşterimiz var. Özellikle virüs konusunda onlara elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Bunun dışında teknik servis elemanlarımız da her zaman müşterilerimizin yardımı için çalışmaktadır. Bugün ne yazık ki; bilgisayar konusunda bildiklerini kötü yönde kullanan insanlar sektörün itibarını zedelemekte ve bu yüzden müşterilerin sektöre olan güveni zamanla azalmaktadır” diyerek uygulanan fiyat politikalarını ve birilerinin bu sektörü kullanarak çıkar sağlamak istemelerini eleştirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı