REKLAMI GEÇ

“Şirketler, girişim birliği yapmalı”

“Şirketler, girişim birliği yapmalı”

PAÜ Öğretim Görevlileri Doç. Dr. İbrahim Organ ve Yrd. Doç. Dr. Abdulvahap Özcan, AYSİAD’ın düzenlediği, ‘işyerinde sorunlara çözüm üretmek’ konulu seminerinde, şirketlereFinansman güçlerini bir araya getirerek, rekabet edebilecek hale gelip, işbirliği yapmalarını önerdi.

/ DENİZLİHABER / 2 Aralık 2009 Çarşamba, 16:57

AYSİAD (Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği), ‘işyerinde sorunlara çözüm üretmek’ konulu bir seminer düzenledi. AYSİAD’da verilen seminere, PAÜ Öğretim Görevlileri Doç. Dr. İbrahim Organ ve Yrd. Doç. Dr. Abdulvahap Özcan konuşmacı olarak katıldı. Organ ve Vahap seminerde, Türkiye’nin, geçmişte hiçbir dönemde, eksi 6 oranında bir küçülme ve bu derinlikte bir kriz yaşamadığını belirterek, kapasite kullanım oranlarının, yüzde 63’e kadar düşmesinin tespit edildiğini söyledi. Orta vadeli programa göre ekonomiyi yönetenlerin, bir dizi önlem alacağını ve bu reçetenin de acı bir reçete olduğunu vurgulayan öğretim elemanları, girdi maliyetlerinin ÖTV üzerinden yükseleceğini, vergi yükü ve sigorta prim yükünün 2010’dan itibaren artacağını söyledi.

İşsizlik rakamlarının, 2012 yılından sonra, 3 milyonun altına düşeceğini ifade eden öğretim elemanları, “Ancak alım gücü çok düşük olacağından dolayı tüketim ayağından fazla ümit kalmadığı. Sonuç olarak şirketler; finansman güçlerini bir araya getirerek rekabet edebilecek hale gelip, girişim birliği yapmalıdır” dedi.

AYSİAD Denizli Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da Denizli’de, güneş enerjisinden elektrik üretilebileceğini belirterek, “Yenilenebilir Enerji Yasası, 2010 yılının ilk çeyrek ayında çıkacak. Şimdiden Antalya, Burdur gibi bazı iller güneş enerji sistemleri ile ilgili arazi çalışmalarına başlamıştır. Bunun için şu an bir ön protokol yapılıp, daha sonra yasa çıkınca lisans başvuruları yapılacak. Ön ölçümler yapılmaya başlanmalıdır. Güneş ölçümleri yaklaşık 1 yıl sürüyor. Sonra inşaat çalışmalarına başlanabiliyor. İnşaat bitince de elektrik üretimine başlanabiliyor ve yasaya göre, 20 yıl devlet desteğiyle, elektrik, AYDEM vb. gibi kuruluşlara ya da devlet elektrik kuruluşlarına belli fiyattan (20-25 Cent/KW) satılacak. Arazinin 4 tarafı da açık (güney, kuzey, batı, doğu) olmalıdır ve güneş almalıdır. Tarım arazisi olmamalıdır. Çorak yamaçlar, buğday ekimine müsait olabilir, ancak 1’inci derece tarım alanı olmamalı. Arazi büyüklüğü 10 MW için 200- 250 hektar uygundur. Arazi il, ilçe trafosuna ve yüksek gerilim hatlarına yakın (5-10 km) olmalıdır. Araziler satın alınmayacak kiralanacaktır.
Kiralama bedeli yüzde 3 uygundur. Denizlili girişimcilerin, bu önerimizi de değerlendirmelerini bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı