REKLAMI GEÇ

Sözkesen: Önce Başbakan sakinleşmeli

Sözkesen: Önce Başbakan sakinleşmeli

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Başkanı Melek Sözkesen, son dönemde giderek tırmanan gergin ortamın ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sakinleşmesiyle normale dönebileceğini açıkladı. Sözkesen, “Halkın öfkesini ve nefretini beslemek, acılarını önemsizleştirmek, Sayın Başbakanı hiçbir şekilde “iyi” bir neticeye ulaştırmayacaktır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2014 Pazartesi, 15:41

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Başkanı Melek Sözkesen, Soma’daki maden faciasıyla birlikte yeniden ülke gündeminin ilk sırasına oturan toplumsal kutuplaşma ve gerginlik ortamının bir an önce yatışması ve normale dönmesi gerektiğini bildirdi. Yazılı bir açıklama yapan Sözkesen, “Türkiye ardı arkası kesilmeyen gösterilerle meşgul oluyor. Aşırı güç kullanan polisle halk arasında yaşanan olaylarda, hem vatandaşlar hem de polisler yaralanıyor hatta bu olaylar ne yazık ki istenmeyen can kayıplarına da yol açıyor. Canı yanan her iki taraf da vatandaşımız-kardeşimiz, her ikisinin kaybı milletin ortak acısı. Olaylar sebebiyle sadece yaralanma ve ölümle kalınmıyor, yollar, dükkanlar, araçlar zarar görerek, kamu mallarımız heba oluyor” dedi.

“BÜTÜN KESİMLER TEDİRGİN”
Cereyan eden olaylar kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme ilişkin açıklamalarının da Türkiye’yi dünya gündemine taşıdığını belirten Sözkesen, “Sayın Başbakan’ımızın olaylar ve ölümlerle ilgili demeçleri bizi sürekli dünya gündemine taşıyor. Bu durum vatandaş olarak onurumuzu zedelerken, dışarıdan ülkemizin riskli görülmesine sebep oluyor. Ülkemiz bu yüzden son zamanlarda riskli ülkeler arasında, iş dünyası ise tedirgin. Her açıklamada polisi ve halkı sakinleştirip barıştıracak tek kuvvetin iktidar olduğunu vurguluyor, olaylar karşısında daha yumuşak, daha insancıl yaklaşımlarda bulunması gerektiğini belirtiyoruz. Ne var ki bugüne dek bu hoşgörülü beyanatla karşılaşamadık. Daha geçtiğimiz günlerde “ölen ölmüştür gitmiştir” sözüyle yine kamu vicdanını derinden yaralanmıştır. Halkın öfkesini ve nefretini beslemek, acılarını önemsizleştirmek, Sayın Başbakanı hiçbir şekilde “iyi” bir neticeye ulaştırmayacaktır” dedi.

POLİSE MÜDAHALE ELEŞTİRİSİ
Polisin göstericiye müdahale görevinin sınırlarını bilemediğini belirten Sözkesen, “Rastgele açılan ateş sonrası bir ibadethane bahçesinde cenazesiyle meşgul yurttaşımızın yaşamını yitirmesini kabullenmek, bunu affetmek, mazur görmek imkan ve insanlık dışıdır. Bunu açıklayacak bir “görev” yoktur. Polisimizin görevi suçluya müdahaledir, rastgele ateş açmak, mazluma zarar vermek değil. Kolluk kuvvetlerine bu ağır vicdani ve haksız vazifenin yüklenmemesi gerekir. Halka açtığı ateşle, sıktığı sular ve attığı gaz fişekleriyle zarar veren polisin kollanmaması gerekir. Nitekim geç de olsa Soma’da vatandaş tekmeleyen danışmanın görevine son verilmesi buna iyi bir örnektir. Biz, “hem halk hem polis zarar görmemeli” diyebiliyorken, Sayın Başbakanın sadece polisi savunup, onun mağduriyetini anlatması insaflı ve anlaşılır değildir” dedi.

“HERKESİN BAŞBAKANI OLDUĞUNU UNUTMAMALI”
Başbakan Erdoğan’ın polisin değil, içinde polisi de olan tüm halkın başbakanı olduğunu unutmaması gerektiğini vurgulayan Sözkesen, “Abartılı güç kullanımını lanetlemeli, halkı sakinleştirmelidir. Bu Sayın Başbakanımızı daha güçlü, daha sevilir kılacaktır. Muhalefetin de ölümler sebebiyle iktidarla zıtlaşması, halkın galeyanını artırmaktadır. Muhalefet elbette yönetimi eleştirecektir ama eleştiriler kişiselleştirilmeksizin, düzenlemeler eleştirilmelidir. Acılar, parti liderlerinin birbirlerine söylenmelerinde malzeme edilmemelidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı