REKLAMI GEÇ

Teknoloji yenileyerek tasarruf ettiler

Teknoloji yenileyerek tasarruf ettiler

Denizlili iki sivil toplum örgütünün öncülüğünde kalkınma ajansı desteğiyle uygulanan projeye dahil olan Poyraz Boya ve Apre, 455 bin lira tasarruf sağladı

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2014 Salı, 11:52

Enerji Verimliliği Derneği ve Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi’nin desteğiyle Denizli Sanayisinde Enerji Verimliliği potansiyelinin taranması projesinden ‘tasarruf’ çıktı.

4 MAKİNE YENİLENDİ
Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında sanayi üretiminde enerji tasarrufu sağlanması için 10 tekstil firması çalışma yapıldı. Çalışma kapsamında Poyraz Boya ve Apre için hazırlanan ‘tasarruf’ projesi destek kapsamına alındı ve makineleri yenilendi. Tekstil boya işinde kullanılan 4 makinenin yenilenmesiyle şirketin yıllık enerji tasarrufu sağlandı. GEKA’nın proje desteği kapsamında yenilenen makineler sayesinde şirket yılda 455 bin lira enerji tasarrufu sağladı.

AMORTİSMAN SÜRESİ 13 AY
Poyraz Boya ve Apre Genel Müdürü Emin Şen, sanayicilerin en büyük giderlerinin enerji maliyeti olduğunu ve bu maliyeti düşürmenin alınabilecek tedbirler ile mümkün olduğunu belirtti. Şen, “Yüksek enerji giderleri sebebi ile kar marjı ve pazarlık payımız çok düşük. Biz Poyraz Boya ve Apre olarak enerji tasarrufu ile ilgili çalışmalar gerçekleştirerek bu maliyetimizi düşürmek hem kendi ekonomimize hem de ülke ekonomimize katkı sağlamak için yapılabilecek çalışmaları araştırırken Enerji Verimliliği Derneğinin gerçekleştirmiş olduğu projeye dâhil olduk. Yapılan çalışma sonucunda bizim için hazırlanan raporda belirtilen 4 makinemizi yenileyerek yılda 455 liralık bir tasarruf elde ettik. Almış olduğumuz 4 makine yapacak olduğumuz tasarruf ile 13 ayda kendini amorti etmektedir” dedi.

icEnerji Verimliliği Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün ise dernek olarak yaptıkları Denizli İli Sanayide Enerji Verimliliği Potansiyeli taraması Projesinden böyle güzel bir sonuç elde etmenin mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı