REKLAMI GEÇ

Tekstilci bugünlerini fasona borçlu

Tekstilci bugünlerini fasona borçlu

Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, tekstilde büyümenin, kaynak oluşturmanın ve markaya ulaşmanın yolunun fason üretimden geçtiğini söyledi. Memişoğlu, “Artık bizim de markalarımız var. Mesela İran’da çok popüler iki nevresim markası bizim. Orta doğu ve Kuzey Afrika’da da yeni markalarımız Pazar arıyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 6 Ocak 2012 Cuma, 12:38

‘Fason’ kelimesinin iş dünyasında hoşlanılmayan bir kelime olduğunu ifade eden Memişoğlu, “Fason, çoğu sektör için büyümenin lokomotifi. Şirketler, fason üretim yaparak kaynak ve tecrübe edinip, güçleniyorlar. Buna en iyi örneklerden biri ise bugün dünya devleri arasında yer alan Japon şirketleri. Japon Elektronik sanayi fason çalışarak büyüdü, sermaye birikimlerini ve deneyimlerini bu yolla kazandılar” dedi.

Tekstil sektöründe başka markalar adına üretim yapabilmek için güçlü bir organizasyona ihtiyaç duyulduğunu belirten Memişoğlu, şöyle devam etti, “Dünyanın tanınmış firmaları bir üretici markası olduğumuz için bizimle çalışmayı tercih ediyor. Ama biz kendimizi fason üretici konumunda bırakmayacak birçok çalışmaya imza atarak kendi markalarımızı da ortaya çıkarmayı ihmal etmedik. Son yıllara kadar yabancı perakende devlerine fason üretim yaparak varlığımızı sürdürürken bir yandan da yeni pazarlar için yeni markalar oluşturduk. Yurt dışına kendi markasıyla açılamayan şirketlerin varlığını uzun süre devam ettirebilmelerinin zor olduğunu gözlemleyen arkadaşlarımız bu boşluğu doldurdu”

Memişoğlu, Avrupa’da son dönemde baş gösteren krizle birlikte Türk mallarının yurt dışında tanınırlığının arttığını, bu dönemin iyi değerlendirilip uygun pazarlara Türk markalarının girmesi gerektiğini vurguladı. Memişoğlu, şöyle devam etti, “Yıllardır Victoria Secret, Diesel, Zara, Lacoste, Adidas, Nike, Puma, Pierre Cardin, Tommy Hilfiger gibi markaların ürünlerini dokuyarak,

markaların arkasındaki gizli kahraman haline gelen Türk tekstilcisi zaman içinde bu isimlerle yarışabilecek markaların tohumlarını attı. 1985’ten sonra başlayan hamleyle fason imalata başladık. Bir süre sonra tekstilciler yeni markalar oluşturma yoluna gitti. Birçok tekstil firması ihracat için özel markalar üreterek faaliyet yürütmeye başladı. Tasarımcılarının ismiyle bazı koleksiyonlar hazırlanıyor. Firmalar yeni markalarla Orta doğu da, Kuzey Afrika pazarında yer almaya çalışıyorlar. İran’da çok popüler iki nevresim markası var. Azerbaycan’da Denizli markaları yok satıyor. Kendi markalarınızı oluşturmak, raflarda kalabilme ömrünüzü uzatıyor. Kaliteli imalat gücümüz, istikrarımız, üretimdeki devamlılığımız, markalarımızı aranılır hale getirecektir”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı