REKLAMI GEÇ

Tekstilde ara eleman sıkıntımız var

Tekstilde ara eleman sıkıntımız var

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal, yaptığı açıklamada, tekstil sektöründe ciddi anlamda ara eleman sıkıntısı çekildiğini belirtti.

/ DENİZLİHABER / 4 Ocak 2012 Çarşamba, 11:06

Dal, sektörünün; büyümesiyle, yurt dışındaki başarılarıyla, ulaştığı istihdam ve ihracat rakamlarıyla değil, zor duruma düşen bazı firmalarıyla gündeme geldiğini, böyle olunca ara elemanların da başka sektörlere yönelmeyi tercih ettiğini anlattı.
Tekstil sektörünün 2011’in ikinci yarısında altın dönemini yaşadığını ve 2012’de de bunun devam edeceğine inandığını dile getiren Dal, şöyle konuştu: “Önceki yıllarda bazı firmaların batması, çalışanlarda, tekstil sektörüne güvensizliğe yol açtı. Sektörün geleceğinin olmadığına dair Yaygın bir kanı oluşturuldu. Böyle olunca aileler çocuklarını farklı mesleklere yönlendirdi. Tekstilde yetişmiş kalifiye elemanlar da farklı sektörlere gitti. Oysa ne kadar yara almış olsa da yarattığı katma değer ve istihdam itibarıyla tekstil ülkemizin en önemli sektörü konumunda. Ara eleman sıkıntısının mutlaka çözülmesi gerekiyor”

Dal, tekstil sektörünün “itibarının iade edilmesi” için gerekli çalışmaların yapılmasının önem arz ettiğini kaydederek “Aksi takdirde yakında yurt dışından işçi aramaya çıkacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı