REKLAMI GEÇ

Yasin Cinkaya Holding’den taş marketler zinciri

Yasin Cinkaya Holding’den taş marketler zinciri

Yasin Cinkaya Holding, yurt içi ve yurt dışında açacağı taş marketler zinciri ile işlenmiş mermer ürünlerini beğeniye sunacak. Türkiye’de kendi sektöründe ilk olacak taş marketin ilk şubesi hafta sonunda turizm merkezi Bodrum’da açılacak.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 28 Ocak 2015 Çarşamba, 16:43

Mermer sektörünün lider firmalarından Faber Mermer A.Ş., yeni yapılanmayla Yasin Cinkaya Holding çatısı altına alınırken, Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Cinkaya, düzenlediği basın toplantısıyla yeni döneme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cinkaya, Türkiye’de aile şirketlerinin aile içi anlaşmazlıklar nedeniyle sıkıntılı süreçlerden geçtiğini, bunu yaşamamak için altı yıl önce kardeşler olarak ayrıldıklarını, herkesin yeni şirketler kurarak yoluna devam ettiği söyledi.

Bunun yanlış anlaşıldığını “dağılıyorlar” gibi yorumlar yapıldığını kaydeden Cinkaya, “Bunların dedikodudan ibaret olduğu görüldü. Yeni yapılanma ile babamdan şirketi satın aldım ve yeniden yapılandık. Biz ayrılmadık, etle tırnak ayrılmaz” dedi.

Yasin Cinkaya Holding bünyesindeki yedi şirkette 500’ün üzerinde çalışan bulunduğunu, geçen yıl 35 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını ifade eden Cinkaya, “Ekmeğimizi taştan çıkarıyoruz. Traverten üretim ve ihracatında firma olarak Türkiye’de birinci sıradayız” dedi.

5 ÜLKEDE SHOW ROOM TARZINDA DEPO
Yeni döneme ilişkin yapılanmayla ilgili de açıklamalarda bulunan Yasin Cinkaya, ABD’nin Kaliforniya ve Houston kentinde show room tarzında depolar açtıklarını, bunu Kanada ve Avusturalya’nın izlediğini, yakında Almanya ve Fransa’da da bu tarz depoları faaliyete geçireceklerini belirtti.

TAŞ MARKETLER ZİNCİRİ
İşlenmiş ürün ile yurt içinde de Pazar ağını genişleteceklerini anlatan Cinkaya, “Taş marketler zinciri kuracağız. İlk marketi cumartesi günü Bodrum’da açacağız. Daha sonra bu marketler yurt geneline yaygınlaşacak. Mağazada ahşap ile mermerin bütünleştiği 180 çeşit ürün beğeniye sunulacak. Bu Türkiye’de bu anlamda faaliyet gösteren ilk market olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı