REKLAMI GEÇ

Denizli’de mermerin topuklu efesi

Denizli’de mermerin topuklu efesi

İş dünyasının gülümseyen yüzlerinden Mehmet Çelikkol’un kızı Fatma Çelikkol Yavuzer Denizli’de mermer sektörünün öne çıkan isimleri arasında. Mermerin topuklu efesi Fatma Çelikkol Yavuzer, hem iş dünyası hem kent protokolü tarafından seviliyor. Çelikkol Mermer’in ihracatı ve pazarlaması başarılı iş kadının sorumluluğunda.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Nisan 2018 Cumartesi, 11:58

Denizli tekstilde olduğu kadar mermerde de ihracat konusunda iddialı. Kent Türkiye’nin mermer ihracatının önemli bir bölümünü tek başına gerçekleştiriyor. Çok sayıda mermer firmasının faaliyet gösterdiği kentte öne çıkan kuruluşlardan biri de Çelikkol Mermer.

Keza firmanın başındaki isim iş dünyasının gülümseyen yüzlerinden Mehmet Çelikkol. Çelikkol, uzun süre sektörde hamilik de yaptı, yani Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanlığı görevini yürüttü. Çelikkol’un firmadaki en büyük yardımcısı ise kızı Fatma Çelikkol Yavuzer. Fatma Çelikkol Yavuzer ileri düzeyde yabancı dili ve satış pazarlama konusundaki başarısı ile baba Çelikkol’un eli, kolu, ayağı konumunda.

17 YAŞINDAN BERİ FUARLARDA
Başarılı iş kadını Yavuzer, sektör temsilcileri başta olmak üzere hem kentin iş dünyası hem de yerel yöneticileri tarafından da sevilen bir isim. Bu yönüyle mermerin topuklu efesi konumundaki Fatma Çelikkol Yavuzer, mermer ocaklarında büyüdü. 17 yaşından bu yana Çelikkol Mermer’in katıldığı tüm yerli yabancı fuarlara katılan ve fuar konusunda da oldukça iyi bir deniyim edinen Fatma Çelikkol Yavuzer, sektöre hakim bir konumda.

HACETTEPE’DE MASTER YAPTI
Eğitimi konusunda da parmak ısırtan Fatma Çelikkol Yavuzer, Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı mezunu. Hacettepe’de işletme üzerine master yapan Fatma Çelikkol Yavuzer, babasının yanında işe başlamadan önce 2 yıl Tümaş Mermer’de çalıştı. 3 yıl önce yaşamını İnşaat Mühendisi Emin Yavuzer ile birleştiren Çelikkol, bu yıl 24.sü düzenlenen İzmir Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda da işin başındaydı.

KENT PROTOKOLÜNÜ AĞIRLADI
Stantta Denizli Valisi Hasan Karahan, Ak Parti Milletvekili Şahin Tin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, DENMERDER Başkanı Serdar Sungur, MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı gibi kent protokolünün önemli isimleri ve sektörün öncülerini ağırlayan Fatma Çelikkol Yavuzer henüz 30 yaşında.

FABRİKA YATIRIMI GELİYOR
13 yıldır faaliyette olan Çelikkol Mermer’in, yıllardır olduğu gibi fuarda Burdur Beji ve Muğla Beyazı ürünleri ön plandaydı. Bu iki mermer türünde iddialı satışları bulunan firma, önümüzdeki yıl fabrika yatırımı düşünüyor. Blok mermer satışlarına fabrika ile birlikte işlenmiş mermer satışını da ekleme planı yapan Çelikkol Mermer, şimdilerde hummalı bir hazırlığın içinde.

BABASININ GURURU
Baba Mehmet Çelikkol, kızı Fatme Yavuzer Çelikkol için “O benim yanımda mermer ocaklarında büyüdü. Şimdi iyi derecede İngilizcesi ve satış pazarlama konusundaki hakimiyeti ile çok iyi şekilde beni asiste ediyor. 17 yaşından beri tüm fuarlara birlikte katılıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı