REKLAMI GEÇ

Dursun Mermer yıllık 450 bin metrekare üretimle rekora koşuyor

Dursun Mermer yıllık 450 bin metrekare üretimle rekora koşuyor

Denizli’de mermer sektörünün genç aktörlerinden Fatih Dursun’un, kendi soy ismini taşıyan firması sektörün en çok üretim yapan firmalarından. İşlenmiş mermer üretiminde “Benim” diyen firmalarla yarışan Dursun Mermer’in Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Dursun, 2017 yılında 450 bin metrekare civarında işlenmiş mermer ürettiklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2018 Perşembe, 13:43

İzmir 24. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın Denizlili katılımcılarından biri olan Dursun Mermer’in mütevazı ama bir o kadar yoğun standında yüzler gülüyordu.

Denizli’nin mermer sektöründeki devleriyle neredeyse üretim kapasitesi konusunda yarışır bir rakama ulaşan Dursun Mermer, 2017 yılında 450 bin metre karelik üretim gerçekleştirdi. İşlenmiş mermerdeki üretim kapasitesiyle sektörün parlayan kuruluşları arasında gösterilen Dursun Mermer, özellikle dolgulu travertende net bir iddiaya sahip.

Üretiminin yüzde 80’inin ihraç eden Dursun Mermer’in bu yıl ki hedefi geçen yıl rekor düzeylere taşıdığı üretim kapasitesinin ardından bu yıl da pazarlama konusunda çitayı yükseltmek. “Dolgulu malzeme ile üretilen traverten mermerde akla ilk gelen firmayız” diyen Dursun Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Dursun, ihracatta yeni pazarları hedeflediklerini belirtti.

ABD, Ortadoğu ve Avrupa’da önemli alıcılara mal gönderdiklerinin alıntı çizen Fatih Dursun, 140 kişiye istihdam sağlayan Dursun Mermer’in, dolgulu travertenin dışında Muğla Gümüşü adındaki mermerle de iddialı bir çıkış yakalamayı düşündüklerini söyledi. Xantica adını verdikleri yeni ürünlerinin fuarda yoğun ilgi gördüğünü de vurgulayan Dursun, Xantica’nın kaymaz yüzeyli yapısıyla özellikle ıslak zeminler için tercih noktalarından biri olduğunu söyledi.

Yeni iş bağlantıları kuran firmanın sahibi Fatih Dursun, “Yüzümüz gülüyor. Fuar bu yıl oldukça iyi geçti. Yeni iş bağlantıları kurduk. 2018 için son derece umutluyuz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı