REKLAMI GEÇ

Mimarlar Odası hizmet binasının temeli atıldı

Mimarlar Odası hizmet binasının temeli atıldı

Yıllardır tek katlı binada üyelerine ve PAÜ öğrencilerine hizmet vermeye çalışan Mimarlar Odası Denizli Şubesi, modern hizmet binasına kavuşuyor. Saltak Mahallesi’nde temeli atılan 4 katlı binanın bir yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2017 Pazartesi, 17:02

Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin yeni hizmet binası inşaatının temeli, yönetim kurulu ve oda üyelerinin katılımı ile atıldı.

Yıllardır tek katlı, fiziki şartları yetersiz binada üyelerine ve Pamukkale Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerine hizmet vermeye çalışan Mimarlar Odası Denizli Şubesi, yeni hizmet binası yapımı konusunda karar alındıktan sonra proje yarışması düzenlemişti. Proje ile ilgili ruhsat ve tüm resmi prosedürlerin tamamlanmasının ardından hizmet binasının yapımına sponsor ağırlıklı olarak başlandı.

4 KATLI HİZMET BİNASI
Bodrum artı 3 kattan oluşacak binanın bir yıl içerisinde tamamlanmasını beklediklerini belirten Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Suat Bilge, “Mevcut binamız, üye sayımızın artması ve PAÜ öğrencilerinin de katılımıyla çalışmalarımızı ve etkinliklerimizi karşılayamaz hale gelmişti. 2013’te odamıza bir arsa kazandırmıştık. Proje yarışması ve sponsorluk görüşmelerimizin ardından temelini attığımız hizmet binamızın yapımına 11 marka destek veriyor. Yeni binamızda sergi, kokteyl ve konferans salonlarımızın yanı sıra proje kontrol, teknik birimler için katlar ve toplantı odaları bulunacak” dedi.

2 EKİM DÜNYA MİMARLAR GÜNÜ
Bu arada, Şube Başkanı Bilge, 2 Ekim Dünya Mimarlık Günü dolayısıyla da bir açıklama yaptı. Mimarlar Odası’nın tüm birimleri ve 50 bini aşkın üyesiyle Dünya Mimarlık Günü ile başlayan hafta ve Ekim ayı boyunca etkinlikler gerçekleştireceğini belirtti. Bilge, “Mimarlar Odası olarak sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşama hakkının korunması konusundaki sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere mesleki deneyim, birikim ve bilgimizi, iklim değişikliklerine neden olan koşulları değiştirmek üzere kullanmaya kararlıyız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı