REKLAMI GEÇ

Sarı: “Mesleki eğitim en az imam hatipler kadar önemlidir”

Sarı: “Mesleki eğitim en az imam hatipler kadar önemlidir”

MAKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, sektörde yaşanan istihdam ve kalifiye personel sorununa dikkat çekti. “Geleceğimizi bugünden kurmak zorundayız” diyen Sarı, “Mesleki eğitim en az imam hatipler kadar kutsaldır” diyerek, mesleki eğitime yeteri kadar önem verilmediğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Eylül 2017 Çarşamba, 10:27

Makine Sanayici İşadamları Derneği (MAKSİAD) Yönetim Kurul Başkanı Mehmet Sarı, yaptığı açıklama ile sektörde yaşanan kalifiye eleman sorununa dikkat çekti.

Personel sorununun en üst seviyede devam ettiğini belirten Sarı, “Maalesef bizlerin dışında mesleki ve teknik eğitimi diline dolayan, kendine dert edinen yok. Kalifiye insan kaynağından yoksun olarak büyümenin, önemli işler yapmanın mümkün olmadığının bilincindeyiz” dedi.

Mesleki eğitimin hak ettiği değeri görmediğini ifade eden Sarı, “Çocuklarımıza, yarınlarımıza meslek sahibi olmanın erdemini anlatabilmeliyiz. Mesleki ve teknik eğitimin en az imam hatipler kadar kutsal olduğunu, çalışmanın en güzel ibadet olduğunu anlatmaktan vazgeçmemeliyiz. Eğitim sorunu sadece bizim sektörün değil, tüm sanayici ve meslek kollarının problemidir. Ne olur dost sohbetlerinde dahi olsa farkındalık uyandırmak için bu konuyu gündeme getirin, geleceğimizi bugünden kurmak zorundayız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı