REKLAMI GEÇ

EMO’DA DÖNMEZ KESİN GİBİ

EMO’DA DÖNMEZ KESİN GİBİ

Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nde bugün yapılması planlanan olağan genel kurul çoğunluk sağlanamadığı için gerçekleşmedi. Şimdilik tek listenin yer aldığı odada liderliği bu kez Arif Dönmez üstlenmeye hazırlanıyor. İki dönem başkanlık yapan Bülent Pala da Dönmez’e destek olan isimlerden.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Şubat 2020 Pazar, 16:01

Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nin bugün Esnaf Sarayı’nda yapılması planlanan 13. Olağan Genel Kurulu çoğunluk sağlanamadığı için haftaya ertelendi. Elektrik mühendisleri, oda başkanlarını belirlemek için 8-9 Şubat’ta buluşacak. Çoğunluğun aranmayacağı bu toplantıda oda yeni dönem için yönetim kurulunu belirleyecek.

1500 ÜYESİ BULUNUYOR
Muğla ve Uşak’ın yanı sıra Fethiye, Bodrum, Milas, Marmaris, Datça ve Ortaca temsilcilikleri bulunan Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nin 1500’ün üzerinde üyeyesi bulunuyor. Genel kurula bu temsilciliklerden de oda mensuplarının katılması bekleniyor.

BAŞKAN PALA EKİP LİDERLİĞİNİ DEVRETTİ
EMO’da iki dönemdir başkanlık görevini yürüten Bülent Pala yeni dönemde ekip liderliğini odanın çeşitli kademelerinde görev almış ve meslektaşları tarafından iyi tanınan Arif Dönmez’e bıraktı. Buna karşın oda kulislerinde Pala’nın yönetim kurulunda görev almayı planladığı ve Dönmez’e destek olacağı konuşuluyor.

TEK LİSTE İLE SEÇİME GİDİLMESİ BEKLENİYOR
Başkanın yönetim kurulu içinden seçimle belirlendiği EMO’da şu ana kadar Arif Dönmez’in önderliğindeki ekibin dışında bir adayın öne çıkmadığı kaydediliyor. Haftaya yapılacak genel kurula kadar bir aday yönetim ortaya çıkmazsa Dönmez tek liste ile seçime girmiş olacak.

BAŞKAN PALA ÜYELERİ KONGREYE DAVET ETTİ
Denizlihaber.com’a özel değerlendirmelerde bulunan EMO Denizli Şubesi Başkanı Bülent Pala önümüzdeki hafta sonu gerçekleşecek genel kurula tüm üyeleri davet ederken, odalarına sahip çıkması çağrısında bulundu. Pala, “Üyelerimizin odalarına sahip çıkmak adına mutlak suretle tercihlerini belirleyecekleri genel kurula katılmalarını isterim. Bizler mevcut yönetim olarak yine odamız için çalışmaya devam edeceğiz. Umarım adaylar da çıkar. Projelerini, yapacaklarını üyelerimize anlatırlar. Önümüzdeki dönemde hayata geçirmek için kazanan yönetim kurulunun da o projelerden yararlanma olanağı olur” diye konuştu. Pala, yönetim kurulunda yer almayı düşündüğü Arif Dönmez için ise “Bu seçimin liderliğini Arif Dönmez arkadaşımız üstleniyor” dedi.

“BU SİYASİ ORTAMDA, BÜYÜK BEKLENTİYE GİRMEMEK LAZIM”
Geride kalan dönemde özellikle serbest çalışan elektrik mühendislerinin sorunları ile ilgili çok fazla mesai harcadıklarını söyleyen Başkan Pala, Bunda belki istediğimiz seviyeye ulaşamamış olsak da en azından bir yol aldık. Elbette enerjimizin önemli bir bölümünü de Ankara ayağında harcadık. İstediklerimizin tamamını yapmak mümkün olmadı ama elimizden geleni yaptık. Bugünkü siyasal ortamda çok da beklentiye girmemek lazım. Çok iddialı olmak güzel ama maalesef gerçeklerle örtüşmüyor. Bu kadırını yapabildik. Yapamadıklarımız için üyelerimizden özür dileriz” dedi.

DÖNMEZ: ÜYELERİN KATILIMI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Yeni dönemin adayı Arif Dönmez de denizlihaber.com’un sorularını yanıtladı. Dönmez genel kurula katılım çağrısında bulunurken, “25 yıldır odanın hemen her kademesinde bulundum, görev aldım. Bu dönemde yine yönetim kurulu üyesi olarak hizmet etmeye çalıştım. Şu ana kadar hep kamu yararını gözettik. Bizler için elbette meslektaşlarımızın çıkarı her zaman ön plandaydı ama kamu yararı görevi bulunan bir meslek örgütü olduğumuzu asla unutmadık. Çalışmalarımız bu yönde yaptık. Önümüzdeki dönemde de yine bu yönde çalışmalarımız sürecek. Eğitim ve sosyal faaliyetlere biraz daha önem vermeyi planlıyoruz. Ülkemizin geçtiği bu zor dönemde tüm meslektaşlar olarak tek birlik noktamız olan adımıza sahip çıkmak hepimizin görevi. En azından mesleğimizin daha iyi yerlere gelebilmesi için hep birlikte çalışmalar yürütmeliyiz. Bunu sadece oda yönetiminden beklemek yerine üyelerin tamamının katılımları ile yapmak en doğrusu olacaktır” diye konuştu.
Dönmez meslektaşlarını en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceklerini kaydederken ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşulların elektrik mühendisleri için de ciddi sıkıntılar oluşturduğunu hatırlatarak, “Meslektaşlarımızın derdi hat safhada” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı