REKLAMI GEÇ

GESİFED’den “Girişimcilik Geleceğim” projesi

GESİFED’den “Girişimcilik Geleceğim” projesi

Güney Ege Sanayiciler ve İşadamları Federasyonu’nun (GESİFED) hazırladığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanan “Girişimim Geleceğim” isimli projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında katılımcılara iftar yemeği verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Haziran 2016 Pazar, 10:25

Toplantı Denizli’nin önde gelen sanayici, işadamı ve akademisyenler ile GEKA yöneticilerinin katılımı ile yapıldı. Toplantı öncesi davetlilere seslenen GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Okay Salgar, projeyi anlattı.

gesifed-proje-2

10 AYLIK BİR PROJE
Girişimim Geleceğim Projesi’nin İçişleri Bakanlığı 2015 Yılı Dernekler Destek Programı kapsamında yer alan girişimcilik projesi olduğunu anlatan Salgar, “14 Eylül 2015 tarihinde hazırlıklarına başlanan projenin süresi 10 aydır. Alınan destek çeşidi bakımından proje GESİFED için ilk olma özelliği taşıyor. 10 aylık proje süresinde, Güney Ege Girişimcilik Merkezi Pamukkale Teknokent’te faaliyete geçirildi. Girişimcilik eğitimleri için 40 saatlik eğitim ve e-öğrenme içerikleri geliştirildi. Güney Ege’de girişimcilik ekosistemini geliştirecek sivil bir yapının temeli atıldı. 7 ana ders 29 alt başlık ve toplam 40 saatlik içeriklerin her birisi ders notu, sunum ve eğitim videoları oluşturuldu” dedi.

gesifed-proje-1

MENTÖR AKADEMİ OLUŞTURULDU
Girişimcilik Merkezi’nin bir fonksiyonu olarak Mentör Akademi’nin de kurulduğunu ifade eden Salgar, “Mentör Akademi bünyesinde bölgenin önde gelen sanayicileri gönüllü olarak bulunuyor ve Girişimciler iş fikirleri için sanayicilerden destek alabiliyorlar. Mevcut durumda 10 mentör ile süreç başlatıldı ve yıl sonunda 30 gönüllü mentör ile tüm Güney Ege’ye hizmet verilmesi hedefleniyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı