REKLAMI GEÇ

Mali müşavirler angaryaya karşı

Mali müşavirler angaryaya karşı

Maliye Bakanlığı’nın 1 Nisan’dan itibaren yürürlüğe koyduğu, fakat tepkiler üzerine geri çektiği yeni uygulama Denizlili mali müşavirlerin de gündemindeydi. Bir grup mali müşavir basın açıklaması yaparak uygulamayı hedef aldı, “İşimiz angarya değil” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2016 Salı, 15:17

Maliye Bakanlığı, 1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olmak üzere beyannamelerde değişiklik yaptı. Mali müşavirleri öfkelendiren uygulama kısa süre sonra dondurulsa da tepkiler dinmedi. Uygulama geliri 5 bin liranın altında da olsa tüm mükelleflerin gider gösterdikleri faturaların beyannamelerde sayıları ve türlerine göre yer almasını kapsıyor.

denizli-buro-necdet-bardan-1

MUHASEBECİLER TEPKİLİ
Denizli’de mayıs ayı seçimlerine başkan adayı olarak girmeyi planlayan Necdet Bardan önderliğindeki bir grup mali müşavir, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyerek, uygulamayı eleştirdi. Bardan, yaptığı açıklamada yeni uygulamanın mali müşavirleri belge saymaya yönelttiğini belirterek, “Bizim işimiz angarya değil. Bölge sayarak nereye kadar işimizi yapabiliriz” dedi.

ODALARIN DUYARSIZLIĞINI ELEŞTİRDİ
Denizli Serbet Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın da konu hakkındaki duyarsızlığını eleştiren Bardan, “Alınan bu tür kararlar idareye ve bu durumu idareye anlatamayan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’ne (TÜRMOB) ve bağlı odalarına güveni her geçen gün azaltmaktadır. Bu ve bunun gibi uygulamaların artık kaldırılması gerekliliği, odalar yolu ile idareye anlatılması gerekmektedir” diye konuştu.

denizli-buro-necdet-bardan-2

TAMAMEN KALDIRILMASINI İSTİYORLAR
Maliye Bakanlığı’nın, itirazları dikkate alarak geçici bir süre dondurulduğu yönündeki açıklamalarını da eleştiren Bardan, “Dondurmak demek tekrar çıkarılmak üzere buzdolabına kaldırıldığı anlamına gelmektedir. Biz, bu tarz dayatma ve uygulamaların tamamen kaldırılması, vazgeçilmesini istiyoruz” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı