REKLAMI GEÇ

Mimarlar Odası: “Mimar adaylar ön planda olsun”

Mimarlar Odası: “Mimar adaylar ön planda olsun”

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Mimarlar Odası’ndan siyasi partilere çağrı geldi. Odadan yapılan açıklamada, mimar ve şehir plancılarına aday olmaları, siyasi partileri de bu adayları ön planda tutmaya davet etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Kasım 2018 Pazartesi, 17:07

Mimarlar Odası Denizli Şubesi yaklaşan yerel seçimler öncesinde harekete geçti. Yazılı bir açıklama yapan oda yönetimi, yerel seçimler öncesinde hem meslektaşları, hem de siyasi partilerden beklentilerini açıkladı.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde, 5 yıl boyunca görev yapacak olan büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ile belediye meclis üyelerinin belirleneceğinin hatırlatıldığı açıklamada, “TBMM tarafından 12.11.2012 tarihinde kabul edilen 6360 sayılı yasaya göre diğer 12 il ile birlikte Büyükşehir statüsüne kavuşan ilimizde aynı yasa ile Merkezefendi Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi olmak üzere 2 adet merkez ilçe oluşturulmuştur. 2014 yılının Mart ayında yapılan yerel seçimlerde hem ilimizin ilk Büyükşehir Belediye Başkanını hem de 2 merkez ilçenin ilk Belediye Başkanlarını seçtik ve ayrıca bu seçimle birlikte ilk defa kurulmuş olan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 75 üyesini de belirledik” denildi.

Bu seçimlerde ilçe belediye meclislerinde mimar üyelerin yer aldığını, ancak alınan oy oranları ve aday sıralamaları nedeniyle Büyükşehir Belediye Meclisi’nde hiçbir mimar veya şehir plancısının yer almadığına dikkat çekilen açıklamada devamla şu görüşlere yer verildi:

“Aldığımız mesleki eğitim ve mesleğimizin kentleşme konusundaki aktif rolü dikkate alındığında, özellikle belediye başkanlığı ve büyükşehir belediye meclisi üyeliklerinde mimar meslektaşlarımızın görev almasını oldukça önemsiyoruz. Bu konuda meslektaşlarımızı yerel yönetim seçimlerinde aday olmaya ve siyasi partileri de özellikle meclis üyesi adaylıklarının belirlenmesi sırasında bu bilinç ile hareket ederek mimar adayları ön planda tutmaya çağırıyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı