REKLAMI GEÇ

Mimarlar Odası’nın 14. Genel Kurulu başladı

Mimarlar Odası’nın 14. Genel Kurulu başladı

Denizli Mimarlar Odası 14. Genel Kurulu için bugün toplandı. Mevcut Başkan Serdar Alayont’un tekrar aday olduğu genel kurulda oylar yarın kullanılacak. Seçim tek liste ile yapılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ocak 2020 Cumartesi, 13:15

Denizli Mimarlar Odası 14. Genel Kurul için bugün toplandı. İki gün sürecek genel kurul sürecinin ilk gününe Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Belediye Başkanı Avni Örki, TMMOB Genel Merkez Gözlemcisi Tonguç Akış da katıldı. Esnaf Sarayı Toplantı Salonu’ndaki seçimler için üyeler yarın oy kullanacak.

Buna göre ilk gün yapılan toplantıda divan kurulu belirlendi. Buna göre genel kurulun divan başkanlığını Hüsamettin Ataman, başkan yardımcılığını Mesut Bayram ve yazmanlık görevini ise Mustafa Oğuz ile Kübra Gür getirildi.

Genel kurulun tek başkan adayı olan mevcut Başkan Serdar Alayont yaptığı konuşmada Mimarlar Odası’nın 66 yıldır hayatlarında olduğunu söyledi. Aayont, “Türkiye genelinde 26 Şube’den birisi olan Denizli Şubesi, 1994 yılında temsilcilik olarak, 1996 yılında ise şube olarak görev yapmaya başlamıştır. Mimarlar odası anayasal tanıma göre meslek kuruluşu olarak tanımlanmakta. Biz mimarlar ürettiğimiz projeler ile insanların yaşamsal gereksinimlerini hem de fiziksel çevrenin oluşumuna katkıda bulunuyoruz. Son yıllarda sağlıklı kentleşme göz ardı edilmiştir. Maalesef şu anda Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin üyelerine bakacak olursanız işsizliğin Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Diğer taraftan konuşmasında Mimarlar Odası’nın mesleğine, meslektaşına, çevreye sorumlu yaşamsal mekanların korunmasına karşı sorumlu olduğuna da değinen Başkan Serdar Alayont,”Umarım burada yapılan bu genel kurul son olur. Gelecek yıllardaki genel kurullarımızı yapımı devam eden ve neredeyse tamamlanmak üzere olan Denizli Mimarlık Merkezi’nde yapacağız” dedi.

Oy kullanımının yarın yapılacağı Mimarlar Odası’nın genel kurulununtek başkan adatyı Mevcut Başkan Serdar Alayont’un listesinde şu isimler bulunuyor.

Asil Üye Adayları:
Mehmet Serdar Alayont
Yasemin Eylem Konuk
Volkan Dayıoğlu
Kadir Çağın
Evrim Çıralı
Jülide Öz
Işıl Mete

Yedek Üye Adayları:
Egemen Temizkalay
Engin Ekiz
Serpil Yıldırım
İzzet Başdurnalı
Yunus Baruduk
Selver Kalkan
Nedim Öz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı