REKLAMI GEÇ

MMO 21. kuruluş yıldönümünü kutladı

MMO 21. kuruluş yıldönümünü kutladı

Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi, kuruluşunun 21.yıldönümünü görkemli bir geceyle kutladı. Organizasyonda meslekte 25 ve 40 yılını dolduran makine mühendisleri de plaketle ödüllendirildi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 20 Aralık 2015 Pazar, 11:08

Makine Mühendisleri Odası’nın 61’inci, Denizli Şubesi’nin ise 21. kuruluş yıldönümünü, Karahayıt Colossae Termal Otel’de düzenlenen gece ile kutladı.
Geceye Makine Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, Denizli Şube Başkanı Tefik Demirçalı, yönetim kurulu üyeleri, oda üyeleri ile Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı meslek kuruluşların il temsilcileri katıldı.

YABANCI MÜHENDİSLER SORUN
Toplantıda, makine mühendislerine seslenen MMO Genel başkanı Ali Ekber Çakar, geçtiğimiz yıl bir gece yarısı çıkartılan torba yasa ile Türkiye’de yabancı mühendislerinin çalıştırılmaya başlandığını dikkat çekerek, “Hükümet her zaman TMMOB’ni karşısında bir engel olarak gördü. Kanun hükmünde kararnameler veya bir gecede çıkartılan torba yasalar ile birliğiniz etkisizleştirilmeye ve yetkisizleştirilmeye çalışılıyor. Çıkartılan torba yasa ile yasallaşan yabancı mühendis çalıştırılması ile bizim için büyük sorun. Aslında sorun, yabancı mühendis çalıştırılmasında değil, denetimsiz çalıştırılmasında. Hiçbir şart ve kural aranmadan, çalışabiliyorlar. İşin korkunç tarafı içe mühendis adı altında tekniker ve teknisyenlerin çalıştırılmasında. İşte biz bunlarla mücadele etmek ve bu sorunlarına karşı birlik olmak zorundayız” dedi.

DAHA FAZLA KENETLENMELİYİZ
Makine Mühendisleri Denizli Şube Başkanı Tefik Demirçalı, Denizli Şubesinin, Denizli, Uşak, Aydın, Muğla illeri ile Marmaris, Fethiye, bodrum, Milas, Nazilli, Ortaca ilçelerinde görevini sürdürdüğünü vurguladı.

Denizli Şubesi’nin 21 yıllık süresinde üye sayısının 4 bine ulaştığını vurgulayan Demirçalı, “1994 yılında genç bir filiz olarak TMMOB çınarından filizlenen şubemiz, artık güçlü her sektörde sanayiye, bilime destek veren bir şube haline gelmiştir. Yaşadığımız tüm olumsuzluklar, mesleğimiz ve örgütlülüğümüzü işlevsizleştirme çabalarına karşın bu gece, birlik ve beraberliğimizi göstermemiz açısından önem taşımaktadır. Bugün bizlere düşen görev, daha fazla birlik olma ve daha fazla kenetlenmemiz gerektiği gerçeği ile hareket etmektir” diye konuştu.

MESLEKTE 40 VE 25.YIL ÖDÜLLERİ
Gecede, meslekte 40 ve 25.yılını dolduran mühendisler plaketle ödüllendirildi. Ödüller, Genel Başkan Ali Ekber Çakar, Şube Başkanı Tefik Demirçalı ile yönetim kurulu üyeleri tarafından verildi. Ayrıca, Odanın 61’inci, Şube’nin 21.kuruluş yıldönümü pastası kesildi.

MÜHENDİSLER FELEKTEN BİR GECE ÇALDI
Makine Mühendisleri Odası’nın 61, Denizli Şubesi’nin ise 21.kuruluş yıldönümü gecesi, eğlence ile devam etti. Geceye katılan üyeler, hareketli müzikler eşliğinde dans ederek, bir yorgunluğunu ve stres attı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı