REKLAMI GEÇ

MMO’dan 8. Bakım Teknolojileri Kongre ve Sergisi’ne davet

MMO’dan 8. Bakım Teknolojileri Kongre ve Sergisi’ne davet

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi, 8. Bakım Teknolojileri Kongre ve Sergisi’ne hazırlanıyor. 28-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek kongre ve sergi öncesi basın toplantısı düzenleyen Şube Yönetim Kurulu Başkanı Tefik Demirçalı, “Bakım Teknoloji Kongre ve Sergisi doğduğu topraklara döndü. Sektörün paydaşlarını bu önemli buluşmaya ve fayda sağlamaya davet ediyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Eylül 2017 Pazartesi, 12:12

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi, 8. Bakım Teknoloji Kongre ve Sergisi’ne hazırlanıyor. Pamukkale Üniversitesi’nde 28-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek kongre ve sergi öncesinde basın toplantısı düzenleyen MMO Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tefik Demirçalı, önemli organizasyonla ilgili bilgiler verdi.

“ORGANİZASYON DOĞDUĞU TOPRAKLARA DÖNDÜ”
Bakım Teknoloji Kongre ve Sergisi’nin 8 yıl önce Denizli’de doğduğunu, 4 kez gerçekleştirdikten sonra da ülke turuna çıktığın belirten Demirçalı, “Makine Mühendisleri Odası’nın başlattığı bakım konusunda bilinçlenme çabaları 2003-2009 yılları arasında Denizli’de, 2011 yılında Kocaeli, 2013 yılında Sakarya ve 2015 yılında da Eskişehir’de düzenlendi” dedi.

Büyük organizasyonun yeniden doğduğu topraklara döndüğünü belirten Demirçalı, “Bu süreçte bakım teknolojileri bir ivme kazansa da, gelinen nokta halen beklentilerin altındadır. Bu alanda odamızın yapacağı daha çok çalışma vardır” diye konuştu.

Organizasyonun içeriği ile ilgili bilgiler de veren Demirçalı, 28-29-30 Eylül 2017 tarihlerinde Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek ulusal kongre ve sergide konusunda uzman kişi ve kuruluşların bilgi ve deneyimlerini paylaşacağını kaydetti.

Demirçalı, “Ulusal kongre ve sergide bildiriler sunulacak, seminer ve kurslar düzenlenecek. Sunulacak bildirilerin uygulamacı mühendislere, kurs ve seminerlerin ise bakım alanında çalışan tüm teknik personele yeni fikirler ve yeni bilgiler katacağından eminiz. Uzman katılımcılar, bildirilerin yanı sıra 14 farklı konuda semenirler düzenleyecek, katılımcılara da sertifika verilecek” dedi.

Oda olarak makine mühendislerinin var olduğu her alanda üyelerin mesleki gelişimi için düzenlediği tüm etkinlek ve kurslara büyük önem verdiklerini belirten Tefik Demirçalı, “Bu anlayışla başlatılan kurs programları ve içerikleri ‘bakım teknolojileri’ alanında çalışan tüm mühendislere yeni ufuklar açacak, mesleki gelişimlerine katkı sağlayacaktır. Bu çerçevede ulusal kongre ve sergimizde 8 ayrı konuda kurs verilecek.

TOPLUMUN TÜM KESİMİNİ İLGİLENDİRİYOR
Bakım teknolojilerinin yalnızca belirli bir kesime hitap etmediğini belirten Tefik Demirçalı, bu yaklaşımın toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirdiğini kaydetti.

Demirçalı, “Potansiyeli çok büyük firmaların planlı bir çerçevede gerçekleştireceği bakım hem iş verimini, hem de makine ömrünü artıracağı gibi, evdeki kullanıcının da kullandığı cihazları arıza yapmadan bakıma alması hem ömrünü uzatacak, hem de enerji maliyetlerini düşürecektir. Bilimsel çerçevede ele alınan bakım teknolojilerinin, halka indirgendiğinde de önemli kazanımları vardı” dedi.

Önümüzdeki süreçte bakım mühendisliğinin de önem kazanacağını dile getiren Demirçalı, “Potansiyeli yüksek firmalar bakım mühendisleri istihdam etmek durumunda kalacak. Bu, firmaların verimi için kaçınılmaz. Oda olarak bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki hedefimiz de bakım mühendisliği eğitim merkezini hayata geçirmek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı