REKLAMI GEÇ

Tabip Odası’nda Önem devri

Tabip Odası’nda Önem devri

Denizli Tabip Odası olağan genel kurulunda Gökhan Önem’in önderliğindeki liste kazandı

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 20 Nisan 2014 Pazar, 21:22

Denizli Tabip Odası’nda olağan genel kurul gerçekleşti. Odanın 924 üyesi Tabip Odası konferans salonunda sandık başına gitti. İki adayın ön plana çıktığı genel kurulda oylama günü sürpriz bir aday ortaya çıktı.

Çağdaş Hekimler Grubu adına Prof. Dr. Gökhan Önem, Demokrat Hekimler Grubu adına prof. Dr. Erdal Coşkun ve gruplardan bağımsız olarak Dr. Sara Tolunay Emrecik yönetim kuruluna aday oldu.

Büyük bir katılımın gözlendiği kongrede oy kullanma işlemi sabah 09:00’da başladı ve akşam 17:00’de sona erdi. Üyeler yeni yönetimin yanı sıra merkez konseyinde Denizli’yi temsil edecek 7 delegeyi de oyladı.
Çağdaş Hekimler Grubu’nun 7 kişilik yönetim kurulu aday listesinde Önem’in yanı sıra OğuzPeker, Belkıs Sınık, İsmail Sancak, Mustafa Kıvrak, Süreyya Tan ve Simay Kaya yer aldı.
Demokrat Hekimler Grubu’nun 7 kişilik yönetim kurulu aday listesi ise Coşkun’un yanı sıra Hasan Akşık, Ersin Çağırgan, Özcan Kurt, Mehmet Yangın, Özgür Kalkancı ve Tanju Başak isimlerinden oluştu.

PROF.DR. ÖNEM’İN LİSTESİ KAZANDI
Sayım ve tasnif işlemlerinin 21:00’e kadar sürdüğü seçimlerde Prof. Dr. Gökhan Önem 389 oy alırken rakibi Prof. Dr. Erdal Coşkun ise 216 oyda kaldı. Coşkun’un listesindeki yönetim kurulu adaylarından hiçbiri Önem’in listesini delemedi. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı olan ve Pamukkale Üniversitesi’nde de görevi bulunan Prof. Dr. Gökhan Önem genel kurul sonrası yaptığı değerlendirmede Denizli Tabip Odası’nın Denizli’de görev yapan tüm hekimlerin ortak gücü olacağını söyledi. Prof. Dr. Önem, genel kurulun olgunluk içinde geçtiğini hatırlatarak, “İki eski başkana karşı yarıştık. Ona rağmen listemizdeki tüm arkadaşlarımızın seçilmiş olması, bizim ekip çalışmasına olan inancımızın bir göstergesidir” dedi. Katılımın yoğun olduğuna da dikkat çeken Önem, “Oda üyelerimize genel kurula sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAŞKANI YÖNETİM KENDİ İÇİNDEN SEÇECEK
Denizli Tabip Odası’nda dört yıllığına seçilen yönetim kurulu ilk bileşimde odanın yeni başkanını belirleyecek. Anahtar liste ile gidilen seçimler sonrasında oluşan yönetim kurulu, görev dağılımını da bu toplantıda yapacak. Önem’in Türk Tabipler Birliği delege adayları Köksal Köseler, Hüseyin Atıcı, Murat Alten, Göksel Altınışık, Hüseyin Turgut, Tülin Canpolat ve Feridun Özçiftçi de üyelerin seçtiği diğer isimler oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı