REKLAMI GEÇ

“Tatille ekonomi düzelmez”

“Tatille ekonomi düzelmez”

Denizli Genç İşadamları Derneği’nin (DEGİAD), 1 Eylül’de gerçekleştirilen 24. Genel Kurulu’nda belinlenen 17 kişilik yönetim kurulu üyeleri görev bölümü yaptı, basının karşısına çıktı. Başkan Melek Sözkesen, önce kadrosunu tanıttı, ardından da Türkiye gündemine ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yaptı. “Tatille ekonomi düzelmez” diyen Sözkesen, böyle kritik bir süreçte TBMM’nin 90 gün toplanmamasını da eleştirdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 30 Eylül 2015 Çarşamba, 12:33

DEGİAD’ın, 1 Eylül’de gerçekleştirdiği genel kurulda Melek Sözkesen başkanlığında oluşan 17 kişilik yönetim kurulu üyeleri arasında görev dağılımı gerçekleştirildi. Melek Sözkesen yönetim kurulu başkanı, Ahmet Özer Başoğlan ile Orçun Alptekin başkan yardımcılığına seçilirken, Esra Kasapoğlu Ünlü genel sekreter, Levent Altuntaş ise saymanlık görevi aldı.

İLK AKTİVİTELERİ BASINLA TANIŞMAK OLDU
Olağanüstü Genel Kurulu’nun ardından ilk icraat olarak basınla bir araya gelen DEGİAD yönetimi, üç yıl içerisindeki hedeflerini anlattı. DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Melek Sözkesen, “Üç yıllık süre içerisinde öncelikli hedefimiz, DEGİAD’ın etkin STK olabilme yapısını sürdürmek olacaktır. Ayrıca, üye hacminin giderek büyümesi nedeniyle kurumsal yapının daha da kuvvetlendirilmesi kaçınılmaz olmuştur. Bu nedenle, klasik dernekçilik anlayışından sıyrılarak, daha gelişmiş bir organizasyon şemasını tesis etmeyi ve daha hızlı karar ve aktivite üretmeyi planlıyoruz” dedi.

TATİLLE EKONOMİYİ RAHATLATMAYA ÇALIŞAN TEK ÜLKEYİZ
Türkiye ve Denizli ekonomik gelişmeler ve ihracattaki düşüş ile ilgili soruları da yanıtlayan Sözkesen, Türkiye’de yaşanan siyasi olumsuzluklar ve terör olayları nedeniyle ciddi sıkıntı yaşandığına dikkat çekti.
Sözkesen, “Türkiye, ekonomideki sıkıntıyı tatillerle rahatlatmaya çalışan tek ülkedir. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yoktur” dedi.

Yaşanan terör olayları ve TBMM’nin yaklaşımını da sert bir dille eleştiren Sözkesen, “Böyle bir ortamda TBMM’nin 90 gündür tatilde olması kabul edilebilir bir durum değil” dedi.

Turizm sektörünün rahatlatılması için eğitim-öğretim döneminin ileriye alınmasına da bir anlam veremediklerini belirten Sözkesen, “Eğitim önceliğimiz diyoruz, ama okulları geç açıyoruz. Bu da anlaşılır bir durum değil” dedi.

denizli-degiad-tatil-ile-ekonomi-guclenmez-ic

“KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLERE YÖNLENMELİYİZ”
Başkan Yardımcısı Orçun Alptekin ise, ihracatta yaşanan düşüşte dünyada yaşanan krizin de etkili olduğunu belirterek, “Denizli’nin bu süreçten olumsuz etkilenmesinin tek nedeni tekstil gibi kırılgan bir sektöre sahip olmamız. Dünyada yaşanan ekonomik gelişmelerden etkilenmemek için, kırılgan sektörlerden vazgeçerek, katma değeri yüksek ürünlere yönelmeliyiz. DEGİAD olarak bu konuda yapabileceğimiz tek şey, farkındalık oluşturmaktır” dedi.

Yorumlar

Tanerbilgic   -  Bağlantı 30 Eylül 2015, 14:10

Yani boş bir mezarlıkta görülen 3 tane makaradan bu kadar sonuç çıkartabiliyor olmak gerçekten büyük başarı. Siyasiler mezarlığa gidip ölülerle uğraşacaklarına sokağa çıkıp dirilerin dertleriyle dertlenseler ne kadarda güzel olur değil mi?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı