REKLAMI GEÇ

Turan: Yeni iş güvenliği paketinin takipçisiyiz

Turan: Yeni iş güvenliği paketinin takipçisiyiz

HAK-İŞ Denizli İl Temsilcisi Halil Turan Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yeni iş güvenliği paketini değerlendirdi.  Turan, “Emeğin hakkını sahibine teslim etmek insani bir sorumluluktur, Paket doyurucu ancak uygulamanın da mutlak takibi şart” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Kasım 2014 Perşembe, 14:10

HAK-İŞ Denizli İl Temsilcisi Halil Turan, hükümetin böylesi önemli konularda adım atıyor olması ve hassasiyet göstermesinin sevindirici olduğunu belirterek, “  Bu emekçilerin hakkının korunması anlamında bizim için büyük önem taşımaktadır. Açıklanan pakete bakıldığında bazı eksikliklere rağmen ceza ve ödül konuları başta olmak üzere eğitiminde içinde bulunduğu tatmin edici bir düzenlemeyi içermektedir. Paketin detaylarına bakıldığında ise kural tanımaz işverenlerin nasıl cezalarla karşı karşıya kalacağını çok açık görmek mümkün” dedi.

 İş sağlığı ve güvenliğini göz ardı eden her kim olursa olsun affedilmemesi ve her emekçi can, özel ve itina ile korunması gerektiğini vurgulayan Turan, “ Bizler açıklanan bu paketin uygulanabilirliği noktasın da mutlak takipçisi olacağız. Taşra da yaşanan sıkıntıları Genel merkezimiz başta olmak üzere ilgili mercilere taşımak bizim ana görevimizdir. Hak-İş sendikası olarak bugüne kadar emekçilerin yaşadığı sıkıntılar başta olmak üzere işverenlerin tutumu ve alınması gereken önlemlere ilişkin gerek görülen önerilerimizi genel merkezimize sunmuştuk” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı