REKLAMI GEÇ

Türk-İş’ten ‘Kiralık İşçiliğe hayır’ kampanyası

Türk-İş’ten ‘Kiralık İşçiliğe hayır’ kampanyası

Türkiye İşçi Sendikaları konfederasyonu ( Türk-İş) Denizli Temsilciliği, kamuoyunda “Kiralık İşçilik” olarak bilinen “İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”na karşı imza kampanyası başlattı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 1 Mart 2016 Salı, 11:47

Türk-İş Denizli Temsilciliği, Candoğan Parkı önünde açtığı stantta ‘Kiralık İşçilik Yasasına hayır” sloganıyla imza kampanyası başlattı. Başbakanlık tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sevk edilen İş Kanunu ve Türkiye İş Kurumu Kanundaki Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı ile Türkiye’de kiralık işçilik döneminin başlayacağını belirten Türk-İş Denizli Temsilcisi Recep Oktay, standın 5 gün açık kalacağını söyledi.

KÖLELİK SİSTEMİNE HAYIR
Tasarının yasalaşması durumunda mevcut 10 milyon çalışana kiralık işçilik yolunun açıldığını ifade eden Oktay, “Yasa ile işçiye ayırım yasallaşacak. İşveren işçiyi istediği gibi çalıştırabilecek. İşçiler taşeronluğu bile arar hale gelecek. Hükümetin işçilerin çalışma ve aileleriyle birlikte yaşama şartlarını daha da kötüleştirecek. Bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz” dedi.

BİR GÜNDE 2 BİN İMZA
Candoğan Parkı önünde açılan stantta bir günde 2 bin imza topladıklarını belirten Oktay, “Standımız 5 gün açık kalacak. Kampanyamız sürecince toplanan imzalar, Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere ilgili bakanlıklara ve TBMM’nde gurupları olan tüm siyasi partilere göndereceğiz. Kölelik düzeninin yasallaşmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı