REKLAMI GEÇ

Yapı denetim bilgilendirme semineri yapıldı

Yapı denetim bilgilendirme semineri yapıldı

2019 yılının başında yürürlüğe giren “Yapı Denetim Sistemi ve Elektronik Beton İzleme Sistemi” konusundaki bilgilendirme semineri yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mart 2019 Çarşamba, 15:15

Çevre ve Şehircilik Denizli İl Müdürlüğü, Denizli Ticaret Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası Denizli Şubeleri tarafından organize edilen “Yapı Denetim Sistemi ve Elektronik Beton İzleme Sistemi” konulu seminer yapıldı. Seminere konuşmacı olarak Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkilileri katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Yapı Denetim Dairesi Başkanı Tuna Acar, Laboratuvar Şube Müdürü İrşade Aydoğdu Gürbüz, Yapı Denetim 1. Şube Müdürü Ercan Gültekin, Çevre ve Şehircilik Uzmanı Hakan Yılmaz’ın sunumları ile birlikte hem yeni yapı denetim sisteminin neler getirdiği, hem de Elektronik Beton İzleme sisteminin (EBİS) sebep olacağı değişiklikler hakkında bilgiler verildi.

Yapı denetim firmaları, laboratuvar kuruluşları, belediyelerin ilgili personelleri ile birlikte çok sayıda mimar ve mühendisin katıldığı seminere çevre illerden de çok sayıda kişi ve kuruluşun da katılması dikkat çekti. Aydın, Muğla, Manisa, Uşak, Antalya, Afyon ve Balıkesir gibi illerden gelen katılımcılar geç saatlere kadar salonda kalarak yeni sistem ile ilgili çok sayıda soru sorma ve en yetkili ağızlardan sorunlarına cevap bulma imkanı buldu.

Bakanlık yetkilileri yapmış oldukları açıklamalarda uygulamada karşılaşılan bazı sorunların hızla giderilmekte olduğunu, yeni sisteme sektörün adapte olabilmesi için gereken desteği vermeye hazır olduklarını belirttiler. Ayrıca yetkililer Denizli’de yapılan bu toplantının yeni yapı denetim sistemi hakkında sektörün ilk değerlendirmelerini almak açısından önemli olduğunu ve yoğun katılımdan büyük memnuniyet duyduklarını söylediler.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Sayın Prof. Dr. Şevket Murat Şenel, bu yeni sisteme sahip çıkılması ve denetlemenin de yapmak kadar önemli bir iş olduğunun artık anlaşılması gerektiğini ifade etti. Şenel ayrıca kaliteli yapı üretmenin sadece yapı denetim kuruluşlarına bırakılacak bir konu olmadığını, müteahhitlik ve şantiye şefliği gibi alanlarda da atılması gereken adımlar, düzeltilmesi gereken hususlar olduğunu dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı