REKLAMI GEÇ

Yavuzçehre: Suriyelileri çalıştıralım

Yavuzçehre: Suriyelileri çalıştıralım

Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği (DESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yavuzçehre, Suriyeli göçmenlerin Türkiye’de kalacakları ya da uzun süre burada yaşayacaklarının aşikar olduğunu belirterek, “Bir çok sektörde işçi açığı var. Suriyelilerin, illegal tuzağa düşmeden iş hayatına kazandırılması gerekiyor” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2016 Perşembe, 11:50

Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği (DESİAD), 11. kuruluş yıldönümünü Saki Restaurant’ta düzenlenen etkinlikle kutlandı. Kutlamaya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, İŞKUR İl Müdürü Feridun Giresun, CHP İl Başkanı Teoman Sancar, DESİAD Başkanı Ahmet Yavuzçehre, yönetim kurulu üyeleri ile sanayici ve işadamları katıldı.

denizli-desiad--kurulus-yildonumu-1

DESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yavuzçehre, derneğin Denizli sanayi ve iş dünyası ile Denizlili girişimcilerin güçlenmesi, daha fazla ve hızlı gelişmesi için yönlendirici olmak amaçlarıyla 5 Mayıs 2005 tarihinde kurulduğunu söyledi.

SURİYELİ GÖÇMENLER İŞ HAYATINA KAZANDIRILMALI
Tekstil, turizm, sanayi sektöründe yaşanan sıkıntıları dile getiren Yavuzçehre, ciddi bir personel açığı ile karşı karşıya olduklarını vurguladı. Yavuzçehre, “Tarım, mermer, mobilya ve tekstilde çalışan ihtiyacı var. Suriyeli göçmenlerin Türkiye’de kalacakları ya da belli bir süre burada yaşacakları aşikar. Suriyeli göçmenlerin biran evvel illegal tuzağına düşmeden iş hayatına kazandırılmalarını istiyoruz. Bu konuda alınan kararlar açıkçası biraz yavaş ve biz bu işlerde zaman kaybediyoruz” dedi.

denizli-desiad--kurulus-yildonumu-2

Tekstil sektöründeki sorunlara değinen Yavuzçehre, ithalatla ilgili kısıtlama getirildiğini ifade eden Yavuzçehre, “ İthalat kısıtlaması bizi yoruyor, üzüyor. Devletin görevi tabi ki ithalatı azaltmak, ancak bizlere sormadan alınan kararlar üzücü. Geçmişte buna benzer bir sıkıntı yaşamıştık. Denizli bugün siyasi açıdan güçlü, birkaç dönemdir bakan çıkarıyor. Ayı şekilde muhalefet partisinde bulunan arkadaşlarda iş adamları ve genç dinamik insanlar. Umuyoruz ki siyasetteki dostlarımız birlik içinde olup biran evvel bu tür rencide edici konularda rozetlerini bir kenara bırakarak, en kısa zamanda hakkımızı savunurlar. Açıkçası işadamları olarak en büyük beklentimiz budur” dedi.

Yorumlar

vatandaş m   -  Bağlantı 5 Mayıs 2016, 15:29

Ne demiş: İllegal tuzağa düşmeden suriyeliler iş hayatına kazandırılmalı.. Legal ucuz işçi çalıştırabilmenin yolunu bulalım diyor.. Bu İşverenler niye hep böyle?

reha   -  Bağlantı 5 Mayıs 2016, 12:07

işçi açığımız var !! sanırım düşük maliyetli işçi açığımız var demek istemiş.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı