REKLAMI GEÇ

Asgari ücret zammı işvereni de memnun etmedi

Asgari ücret zammı işvereni de memnun etmedi

Asgari ücrete getirilen yüzde 30’luk ara zam çalışanlar kadar işverenleri de memnun etmedi. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, yapılan yüzde 30’luk zammın önümüzdeki günlerde hızla artabileceğini düşünülen enflasyonun karşısında yine eriyeceğini ve çalışanların zorlanacağını söyledi. Keçeci, “Asgari ücret zammı yüzde 40 olabilirdi” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2022 Pazartesi, 16:26

Asgari ücrete yapılan %30’luk zammı değerlendiren Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrette zam olarak %30 oranında bir zam yaptıklarını ve asgari ücretin net 5 bin 500 liraya çıktığını açıkladı. Buna göre, asgari ücret aylık brüt 6 bin 471 lira, net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak uygulanacak. Asgari ücretin SGK primi (işçi payı yüzde 14) 905 lira 94 kuruş, işsizlik sigortası primi (işçi payı yüzde 1) 64 lira 71 kuruş, SGK primi (işveren payı yüzde 15,5) 1003 lira 1 kuruş, işsizlik sigortası primi (işveren payı yüzde 2) 129 lira 42 kuruş olarak hesaplandı. Asgari ücretle çalışan bir işçinin işverene maliyeti ise 5 puan prim teşvikiyle 7 bin 603 lira 43 kuruş oldu” dedi.

“Asgari ücrete yapılan zam %40 oranında da olabilirdi” diyen Keçeci, “Yapılan zam oranı %40’da olsaydı iş dünyası tarafından çok da bir yadırgama söz konusu olmayacaktı. Ancak böyle bir oran yapıldı, bu rakam tabii ki iktidarın kararı. Şimdi bu kararı irdelemek gerekirse çalışanlarımızın son zamanlarda inanılmaz zorlandığını biz de çok iyi biliyorduk. Yılbaşında yapılan zammı yeterli olduğunu düşünmüştük ne var ki yılbaşından sonra ülkemizdeki enflasyonun çok hızlı artmasıyla verilmiş olan zammı erittiği gibi gerek asgari ücretle çalışan, gerekse orta sınıfın geçim şartları zorlaşmıştır. Açıklanan 5 bin 500 liralık asgari ücret şimdilik yeterlidir ama önümüzdeki günlerde hızla artabileceğini düşündüğümüz enflasyonun yeniden çalışanların ücretleriyle ilgili çalışanları sıkıntıya sokacağı kanaatindeyim” dedi.

Maliye Bakanlığı’nın vergilendirmelerini yeniden revize etmesi gerektiğini ifade eden Keçeci, çok önceki yıllarda belirlenmiş olan kademeli gelir vergisi baremlerinin artan ücretlere karşılık özellikle asgari ücret dışında çalışanları mağdur ettiğini kaydetti.

Keçeci, “Ayrıca aralık ayında işverene her çalışan işçi için 75 lira destek verileceği taahhüt edilmişti ancak bunu alamadık. Şimdi de 100 lira taahhüt ediliyor, işverenler bu defa bu taahhüdün yerine getirilmesini bekliyor” diye konuştu.

Yorumlar

M. ALİ ÖZHAN   -  Bağlantı 5 Temmuz 2022, 13:25

Bravo Başkan Keçeci samimiyetiniz için teşekkürler,
gerçekten en az % 40 olmalıydı zam, hatta en düşük memur maaşı = asgari ücret olmalı.

Veysel   -  Bağlantı 4 Temmuz 2022, 22:54

Denizli işte ne bekliyorsun hep ucuz işçi çalıştırma derdinde Allah tan korkun yav bu insanlar neyapsin bu pahalılık karşısında vallahi borcum olmayacak yemin ederim terk ederim Denizli yi lanet şehir

ali veli   -  Bağlantı 4 Temmuz 2022, 21:03

sayın başkan, siz kendi şirketinizde %40 ara zam yaptınız mı, yapmadınız mı? cevap verin de samimiyetinize inanalım.

basicman   -  Bağlantı 4 Temmuz 2022, 17:15

tavşana kaç,tazıyı tut..zam yapmakla nereye kadar?yakında bolivya gibi çantalarda para taşırız..maliyetleri önleyemedikten sonra.küçük ölçekli esnafın Allah yardımcısı olsun..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı