REKLAMI GEÇ

Cengiz Bektaş’ın yapıları incelenecek

Cengiz Bektaş’ın yapıları incelenecek

Mimarlar Odası Denizli Şubesi, Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri kapsamında Yüksek Mimar Cengiz Bektaş özelinde kapsamlı bir program hazırladı. 3 günlük programda Yüksek Mimar Bektaş’ın Denizli’ye kazandırdığı eserler gezilecek, önemli isimlerin yer alacağı söyleşi gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ekim 2016 Salı, 11:38

Denizli’nin yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan ve bu yıl Mimar Sinan Büyük Ödülü’nü kazanan Yüksek Mimar Cengiz Bektaş, Denizlili meslektaşlarıyla bir araya gelecek.

Mimarlar Odası Denizli Şubesi ile SALT Araştırma Mimarlık ve Tasarım Arşivi’nin ortak organizasyonuyla gerçekleştirilecek etkinlikler 3 gün sürecek.

6 Ekim Perşembe günü Yüksek Mimar Cengiz Bektaş’ın Denizli’deki eserleri Babadağlılar Çarşısı (1973-76), İktisat Bankası Şubesi (1982), Denizli Merkez Bankası (1971), Halil Bektaş İlkokulu (1969-70), Boya Basma Apre Fabrikası-DEBA (1973-74), Esat Sivri Evi (1975), Pamukkale Üniversitesi Kampüs Alanında Sosyal-Kültürel alanlar(2009), Denizli Dentaş Otistik Çocuklar Eğitim ve Uygulama Merkezi (2016) gezilecek. Yüksek Mimar Bektaş meslektaşlarına ve katılımcılara yapılarına ilişkin bilgiler verecek. Teknik gezi 11.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Aynı gün saat 18.00’de ise Yüksek Mimar Cengiz Bektaş, Mustafa Kaynak, Esat Sivri, Ali Abalıoğlu, Murat Erdem ve M. Salih Coza’nın konuşmacı olarak katılacakları “İşveren-Müellif-Yüklenici Etkileşimi Temelinde Mimarlığı İzlemek” konulu söyleşi düzenlenecek. Söyleşi, Otistik Çocuklar Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

LAODİKYA VE HİERAPOLİS’TE İNCELEME
Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri kapsamında 7 Ekim Cuma günü ise Laodikya ve Hierapolis’e teknik gezi düzenlenecek. Cengiz Bektaş’ın katılımıyla gerçekleştirilecek gezide, mimarın bakış açısından ilkeler, Anadolu bilinci ve insancılık kavramları irdelenecek.

AFRODİSYAS GEZİSİ
Etkinliklerin son halkası Afrodisyas Gezisi 8 Ekim Cumartesi günü 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Gezi, eski kültür ve sanat temalı olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı