REKLAMI GEÇ

İş cinayetlerini durdurun!

İş cinayetlerini durdurun!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, “3 Mart İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü” dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Candoğan Parkı önündeki açıklamada, Türkiye’nin ölümlü iş kazalarında ise Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü sırada olduğuna dikkat çekilerek, “İş cinayetlerini önlemek için bilim ve tekniğin imkanlarından yararlanılmalı” dedi.

/ DENİZLİHABER / 3 Mart 2014 Pazartesi, 13:50

TMMOB’a bağlı mühendis odalarının temsilcileri, “3 Mart İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü” dolayısıyla Candoğan Parkı önünde bir araya geldi. Eylemde iş cinayetlerinin durdurulması adına sloganlar atıldı. 

Grup adına basın açıklaması yapan İKK İl Sekreteri Oktay Ulutaş, “3 Mart 1993 tarihinde yaşamını kaybeden 2063 maden işçisi ile birlikte son yıllarda Balıkesir Dursunbey’de biri maden mühendisi, 13 maden işçisini; Bursa Kemalpaşa’da yaşamını yitiren 19 maden işçisini, İstanbul Tuzla’da, Davutpaşa’da, Ankara Ostim’de, Zongundak Karadon’da, Maraş Elbistan’da, İstanbul Esenyurt’ta ve saymakla bitiremeyeceğimiz iş cinayetlerinde yaşamını kaybeden emekçileri saygıyla anıyoruz” dedi.

Tükiye’nin iş kazalarında Avrupa ve dünyada ilk sıralarda yer aldığını belirten Ulutaş, “2002 yılında yenilenen İş Kanunu’nda 50’den fazla devamlı işçi çalıştıran sanayiden sayılan işyerlerinde iş güvenliği mühendisi ve işyeri hekimi çalışmak zorunlu hale getirilmiştir. AKP, bu yasanın uygulama yönetmeliği ile iş güvenliği mühendisi ve işyeri hekimini danışman statüsüne indirgeyerek işyerlerinin devamlı kontrolünü engellemiştir. İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’ndan işveren ve devlet sorumsuzluğu çıkmıştır. Devletin bu alandaki denetleme görevi, tıpkı toprak gibi, su gibi, enerji gibi özelleştirilmiştir” dedi.

Siyasi iktidarın TMMOB ve bağlı odalarının sözünü dinlemek, algılamak ve daha önemlisi hayata geçirmek zorunda olduğunu belirten Ulutaş, “İş cinayetleri kader değildir! İş cinayetleri engellenebilir! Yeter ki bilimin ve tekniğin gereği yapılsın! Yeter ki; her çalışmanın öznesi insan ve yaşam olsun” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı