REKLAMI GEÇ

DEGİAD Başkanı Melek Sözkesen’den çağrı: Tek yol barış

DEGİAD Başkanı Melek Sözkesen’den çağrı: Tek yol barış

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Başkanı Melek Sözkesen, son günlerde şiddeti artarak devam eden terör olaylarına karşı kınama mesajı yayınladı. Terör sorununun siyasi rant meselesi haline getirilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Sözkesen, tek yolun barış olduğunu savundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Eylül 2015 Salı, 17:43

 

PKK terör örgütünün Iğdır ve Dağlıca’da gerçekleştirdiği hain saldırıları kınayan DEGİAD Başkanı Melek Sözkesen, “PKK’nın hain planlarıyla askerler, polisler, hatta çocuklar ile siviller paramparça olurken, aslında biz de çaresizlikten paramparça oluyoruz” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Sözkesen, “Memleketimizin uzağında Güneydoğu’da yaşanan terör, Anadolu’nun her yerine ateşler saçıyor. Uzun süreli sokağa çıkma yasaklarıyla dünya gazetelerinin manşetlerine oturduk, ülkemize güvenilmesini bekliyoruz. Bu çaresiz bekleyişleri kader edindik. Böyle olmamalı.
Biz bir siyasi konsensus istiyoruz. TBMM çatısı altındaki bütün partilerin aynı söylemde birleşmesini bekliyoruz. Herkesin “hain terörü lanetlemesini” bekliyoruz.
Çünkü terörün kazananı yok, PKK ülkeyi de, ülkedeki siyasi partileri de tümünü bitiriyor.
Siyasi sistemi katlediyor. Kardeşi kardeşe düşürüyor. Öyle kamplaştık ki öfkeyle baskınlar yapıyoruz” dedi.

“TEK YOL BARIŞ”
DEGİAD Başkanı Sözkesen, terör sorununun siyasi rant meselesi haline getirilmesinden duyduğu rahatsızlığı da dile getirdiği açıklamasını şöyle devam etti:
“Düşüncemizi açıklamak ve bunun için protestolar yapmak bireysel hak ve özgürlüklerimize dahil iken, bu demokratik hakkımızı kötü kullanıyor, çirkinleşiyoruz. 2015 yılının Türkiye’sine kurumlar-gazeteler basmak, kırmak dökmek yakışmıyor. Bize sükunet lazım. Kardeşliğimizi unutmadan, bütün siyasi meseleleri arkaya atarak terör konusunda tek vücut olmayı bilmemiz lazım.
Terör sorunumuzun siyasi rant meselesi haline getirilmesinden rahatsızlık duyuyoruz.
‘Son terörist ölene dek savaşmak’ bizi rahatlatan bir söylem değil, çünkü PKK haince vuruyor, böylesine kahpece vurmaya hangi top, hangi tüfek, hangi uçak, hangi Mehmetçik dayanır?
Tek çaremiz barış, bunu istemeyen PKK’ya rağmen barış, bu ateşi körükleyenlere rağmen barış, bu kanlı kayıplardan siyasi malzeme çıkaranlara rağmen barış. Karanlıklardan aydınlığa bir an evvel kavuşmak dileğimizle, şehitlerimize Allahtan Rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve ailelere sabırlar diliyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı