REKLAMI GEÇ

DSO’da gündem, üretim ve reform paketi

DSO’da gündem, üretim ve reform paketi

Sanayi Odası’nın Haziran ayı olağan meclis toplantısındaki gündem üretim ve reform paketi oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2017 Perşembe, 10:48

Denizli Sanayi Odası (DSO) Haziran ayı olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu’nun sunuş konuşmasıyla başlayan toplantıda, üretim ve reform paketinde yapılan bazı önemli değişiklikler konuşuldu.

Tosunoğlu’nun ardından toplantıda Meclis üyelerine bir sunum yapan DSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gültekin Okay Salgar, üretim ve reform paketinde yapılan bazı önemli değişiklikler konusunda bilgiler verdi. Salgar, “Sanayi Sicil Kanunu’nda yapılan değişiklikle artık bilişim teknolojisi ve yazılım üreten işletmeler de sanayici sıfatıyla Odamıza kaydolacak. Sanayi işletmeleri üretim faaliyetine başlamadan önce sanayi siciline ön kayıt yaptırmak zorunda olacak. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı almak için bu ön kayıt şart olacak. OSB, serbest bölgeler, endüstri bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri ve sanayi sitelerinde bulunan arsaların tahsisine ilişkin olarak düzenlenen sözleşmeler ve taahhütnameler damga vergisinden muaf olacak. OSB, serbest bölgeler, endüstri bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri ve sanayi sitelerinde yer alan binalar emlak vergisinden muaf olacak.” dedi.

ÜRETİM VE REFORM PAKETİ SANAYİCİ İÇİN OLUMLU
1 Temmuz 2017’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve medyada Üretim Reform Paketi olarak adlandırılan kanun değişikliklerinin özellikle organize sanayi bölgeleri ve sanayiciler için çok olumlu değişiklikler getirdiğini söyleyen Salgar sözlerine şöyle devam etti:

“1 Temmuz 2017’den önce Mer’i plana göre yapılaşan sanayi tesislerinin bulunduğu alanlar için 1 Temmuz 2018’e kadar yapılan başvuruların, valilikçe uygun görülmesi halinde, Bakanlık tarafından uygun görülmesi ile söz konusu alanlar OSB olarak değerlendirilebilecek. Bu kapsamda Denizli’de Mermer İhtisas Islah OSB için yarım kalan çalışmalarımız tekrar başlayacak. Organize sanayi bölgelerinde kredi alacaklısı kuruluşun mülkiyetine geçen taşınmazların iki yıl içerisinde satılamaması veya kiraya verilememesi hallerinde, OSB’nin başvurusu üzerine ilgili mahkeme tarafından belirlenecek bilirkişi marifetiyle tespit edilen taşınmaz bedeli kredi alacaklısı kuruluş hesabına yatırılarak taşınmaz OSB adına tescil edilebilecek. Çardak OSB’de yer alan ve bir bankaya ait olan boş sanayi parselleri de bu maddeye dayanılarak yatırımcılarla buluşturulabilecek.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı