REKLAMI GEÇ

Denizli ihracatını en çok artıran 3. İl

Denizli ihracatını en çok artıran 3. İl

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, il ihracatının mart ayında yüzde 5.34 artış gösterdiğini, bu sonuçla Denizli’nin Türkiye’de ilk 10 şehir arasında ihracatını en fazla artıran üçüncü il olduğunu bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Nisan 2016 Cuma, 13:48

DSO Başkanı Müjdat Keçeci, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) açıkladığı mart ayı ihracat verilerini paylaştı. Keçeci, Türkiye ihracatının mart ayı ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.63 artışla 11,5 milyar dolar olduğunu belirtti.

Keçeci, Denizli’den geçen ay yapılan ihracatın 227 milyon 286 bin, 1 Ocak – 31 Mart tarihleri arasındaki ihracatın da 639 milyon 366 bin dolar olduğunu, mart ayı ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.34 oranında arttığını, bunun da Türkiye genelinden daha iyi bir performans anlamına geldiğini, ancak yılın ilk çeyreğindeki ihracatta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1.11 oranında düşüş görüldüğünü ifade etti.

Denizli’nin yüzde 5.34 artışla Türkiye’den daha iyi bir performans sergilediğini kaydeden Keçeci, “Bu artış oranıyla Gaziantep ve İzmir’den sonra ihracatını en çok artıran ilk 10 şehir arasında üçüncü il olduk. Denizli ihracatı bir önceki aya göre de yüzde 6,36 artış gerçekleştirdi. Bu rakamlara göre Denizli ihracatının Türkiye ihracatından daha sevindirici bir durumda olduğunu söylemek mümkün” dedi.

DENİZLİ ÖLÜ TOPRAĞINI ÜZERİNDEN ATTI
Türkiye’ye göre Denizli’nin daha çabuk toparlandığını belirten Keçeci, “1 Ocak – 31 Mart dönemi baz alındığında ise, geçen yıla göre toplam ihracatta yüzde 3,07’lik düşüş gözlemlenirken, aynı dönemde Denizli ihracatında yüzde 1,11 düşüş gerçekleşerek Türkiye’ye göre daha iyi bir toparlanma göstermiş olduğumuz ortaya çıktı. Geçtiğimiz aylarda ihracatın yükseleceği yönünde sinyaller almış ve bu yöndeki beklentimizi de paylaşmıştık. Uzun zamandan sonra ihracatımızın hem Türkiye hem de Denizli olarak olumlu yöndeki yükselişi bizleri memnun etti. Denizli üzerindeki ölü toprağını attı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı