REKLAMI GEÇ

Keçeci’den bankacılara işletmelere itibar kaybettirmeyin çağrısı

Keçeci’den bankacılara işletmelere itibar kaybettirmeyin çağrısı

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, bankacılar ile yapılan toplantıda “işletmelere itibar kaybettirecek, zarar verecek ve batmalarına yol açacak uygulamalardan uzak durmaları” çağrısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Aralık 2015 Cuma, 10:35

DSO Başkanı Müjdat Keçeci, Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gültekin Okay Salgar’ın katılımıyla, son dönemlerde bazı firmalar hakkında piyasada dolaşan olumsuz düşüncelere son vermek ve çözüm bulmak için bankacılık sektörünün yöneticileri ile istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Keçeci, banka yöneticilerine, firmalar hakkında kaynağı ve doğruluğu şüpheli itibar edilmemesi ve firmalar hakkında olumsuz düşüncelere yol açacak müdahalelerde bulunulmamasını gerektiğini söyledi.

“İTİBAR VE BATMA SÖZ KONUSU”
Toplantıda Denizli ekonomisiyle ilgili bir sunum yapan Keçeci, “Türkiye ekonomisinin özel sektörlerle büyüdüğü bir gerçektir. Biliyorsunuz işletmeler için de itibar çok önemlidir. Bir işletme için doğru olmayan olumsuz bir haber, işletmenin itibar kaybına sebebiyet vererek, bu durum bazen batmasına kadar giden bir süreci beraberinde getirmektedir. Sizler bankacılık sektörünün yöneticileri olarak, bir işletmemiz ile ilgili olumsuz bir duyum aldığınızda firmadan olan kredi alacağınızı geri çağırmak yerine gelecekte de sizinle çalışacak olan bu işletmelerimize yardımcı olmanızı istiyoruz. Çünkü biliyorsunuz ki işletme varlığını devam ettirdiği sürece sizin de müşteriniz olmaya devam edecektir ”dedi.

“İŞLETME SAHİPLERİ DOĞRU YÖNLENDİRİLMELİ”
Kapanmaya giden yolun sadece bir işletmenin yok olması anlamına gelmediğini, aynı zamanda pek çok kişinin işsiz kaldığını ve ekonomik anlamda olumsuzlukları beraberinde getirdiğini vurgulayan Keçeci, banka temsilcilerine şöyle seslendi:

“İşletmelerin özellikle kredi kullanım tutar ve vadeleri, yatırımların finansmanı ve yönlendirilmesi ile tasarrufun teşvik edilmesi gibi ekonomideki çok önemli bir rol sizin üzerinize düşmekte. İşletme sahiplerini, sizlerin doğru yönlendirmesi gerekiyor. Asılsız söylemler üzerinden hareket ederek, firmaların kredilerine yönelik yapacağımız herhangi bir müdahale; hem işletmenin kötüye gitmesine hem de sizin müşterinizi kaybetmenize sebebiyet verecektir.”

BANKACILARDAN OLUMLU YAKLAŞIM
Bankacılık sektörü temsilcileri de toplantıda “Zora düşen firma olursa, biz hiç tereddütsüz o firmayı taşımaya, kredilerini konsolide etmeye, yeni vade ve imkanlar yaratmaya hazırız. Yeter ki firmalarımız iyi niyetli ve samimi olmakta devam etsin. Bizim de arzumuz kredinin yenilenmesi, firmanın daha uzun vadelerle iş yapması, çalışır olmasıdır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” mesajını verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı