REKLAMI GEÇ

Şoförler Odası’ndan plaka uyarısı

Şoförler Odası’ndan plaka uyarısı

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, standartlara uygun olmayan plakaların 3 Temmuz’dan itibaren araç muayenelerinde ağır kusur kabul edileceğini belirterek, araç sahiplerinin önlem almasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Haziran 2017 Cuma, 13:08

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yeniden düzenlenen ve 3 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek olan genelge ile ilgili açıklama yaptı.

Araç muayenelerinde uygulanan kusur tablosunda yapılan değişiklikle Kara Yolları Kanunu’na uygun olmayan plakaların muayeneden geçemeyeceğini ifade eden Semerci, “HGS’de yanlış ceza yazılmasına da neden olan, plakalarda rakamların arasında vida bulunması, yazıların silik, bold, italik veya kapatma şeklinde olması, plakaların mühürsüz olması, TÜVTÜRK muayenelerinde ağır kusur kapsamında değerlendirilecek. Bir defaya mahsus ceza kesilmeyecek araç sahiplerinden plakaların standartlara uygun olarak değiştirmeleri istenecek. Rastgele yerde plaka bastırıp aracınıza taktırmayın. Plaka basım işlemi sadece şoförler odalarınca yapılmaktadır. TÜVTÜRK vizesinden plaka sebebiyle ağır kusurlu olarak geçemeyen araçlar standartlara uygun olmayan plakalarını ve TÜVTÜRK muayene tespit raporunda ağır kusur ibaresi belirtilmek üzere, araç ruhsatlarıyla birlikte direkt olarak Emniyet Tescil’e uğramaksızın odamızdan değişim yapabilecekler” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı