REKLAMI GEÇ

Mimarlıkta kadın egemenliği

Mimarlıkta kadın egemenliği

Denizli Mimarlar Odası Başkanı Suat Bilgi, Türkiye’de 31 yıl önce 10 olan Mimarlık Fakültesi sayısının 50’ye ulaştığını, her yıl ortalama 5 bin mezunun çoğunluğunun kadın olduğunu söyledi. Bilgi, “Mimarlığı erkeklere oranla kadınlar daha çok tercih ediyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Şubat 2017 Salı, 15:35

Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin ‘Geleneksel Gecesi’ Dedeman Park Otel’de gerçekleştirildi. Geceye Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan YardımcısıAli Değirmenci, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şevket Murat Şenel, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Tefik Demirçalı, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Pala, Harita Mühendisleri Odası başkanı Nazım Tanrıkulu ile davetliler katıldı.

Gecede mimarlık mesleğinde 25, 30, 35, 40, 45 ve 50 yılını dolduranlara plaket verildi. Meslekte 60. yılını geride bırakan Denizli eski belediye başkanlarından Ziya Tıkıroğlu’na plaketini mimar kızı Sezin Demireren verdi.

Mimarların gelenek sel gecesinde konuşan Mimarlar Odası Şube Başkanı Suat Bilgi, mimarlık mesleğini kadınların daha çok tercih ettiğini, meslekte kadın egemenliğinin söz konusu olduğunu dile getirdi.

Suat Bilgi, “1986 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’ ne girdiğimde ülkemizde 10 mimarlık fakültesi vardı. Yaklaşık her yıl bin tane mezun veriyordu. Günümüzde ise, 50 mimarlık fakültesi var ve her yıl ortalama 5 bin mezun veriyorlar. Son kayıtlarda kadın mimar arkadaşların erkeklere oranla daha fazla olduğunu görüyoruz. Bu da mimarlığın erkeklere oranla kadınlar tarafından daha fazla tercih edildiğini gösteriyor” dedi.

Gecede ayrıca, Mimarlar Odası Denizli Şubesi’ne yeni kayıt yaptıran genç mimarlara da rozetleri takıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı