REKLAMI GEÇ

Dev kulelerin mimarları Denizli’de

Dev kulelerin mimarları Denizli’de

Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin düzenlediği “Yüksek Binalar” konferansı DEİM konferans salonunda gerçekleşti. Konferansa DEİM üyeleri, inşaat mühendisleri ve mimarlar katıldı. 19 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak inşaat mühendisi Halil İbrahim Boztepe ve mimar Serkan Boztepe katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2014 Salı, 12:03

İstanbul’da inşa edilen birçok yüksek binanın statik hesaplarını yapan İbrahim Boztepe bugüne kadar imza attığı projeleri katılımcılara anlattı. Boztepe’nin inşa ettiği binalar arasında 61 katlı 244 metre yüksekliğindeki Varyap Meridian Grand Tower1, Maslak 1453, Onaltıdokuz İstanbul, İstanbul Hilton, Balans Güneşli, Finanspark, Selenyum gibi İstanbul’un en önemli yapıları bulunuyor.

Böylesine önemli binalara bir Denizlili olarak imza atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Boztepe, büyükşehir olarak Denizli’nin de artık prestij yapılara ihtiyaç duyacağını söyledi. Boztepe “ Denizli her geçen gün büyüyor, on yıl önceki Denizli ile şimdikini bile kıyaslayamıyorsunuz. Bence yapılabilecek yeni çalışmalarla on yıl sonraki Denizli’yi de kıyaslayamazsınız. Planlanacak çalışmalara her türlü katkıyı ve desteği vermeye hazırım. Bir Denizlili olarak çok sayıda önemli projeye imza atmak önemliydi ama doğduğum ve büyüdüğüm topraklara hizmet etmek benim için çok daha değerli olur.” şeklinde konuştu.

Konferansın bir diğer konuşmacısı mimar Serkan Boztepe ise günümüz mimarisi ve modern binalar ile ilgili bilgi verdi.

Konferans sonunda konuşmacılara teşekkür eden dernek başkan yardımcısı İbrahim Şenel bu tür etkileşimlerin önemine dikkat çekti. Şenel şunları kaydetti “ DEİM olarak biz inşaat sektöründeki paydaşlarımızla bilgilendirme ve çeşitli detay çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımız brifing, gezi, panel ve çeşitli ziyaretler ile devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda İstanbul Yapı Fuarı’na bir ziyaret yapıldı. Hem burada fuar ziyareti hem de İstanbul’daki büyük şantiyelere bir gezi tertipleme fırsatı bulundu. Bugün de hemşerimiz İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Halil İbrahim Boztepe’nin bir sunumunu izledik. Değerli arkadaşlarımız İstanbul’da neredeyse bütün mega yapıların statik çözümleri ile meşgul olmuşlar. Kendileri bize yüksek yapılar ile ilgili çok güzel bilgiler verdiler. Etkinliğe dernek üyelerimizin gösterdiği ilgi de oldukça yüksekti. Önümüzdeki günlerde “Kentsel Dönüşümün Finans Ayağı” konulu bir panelimiz olacak yine bu salonda. Bu nevi çalışmalarla hem müteahhit arkadaşlarımızla diyaloglarımızı taze tutup hem de sektörü bu anlamda bilgilendirmek ve kamuoyuna bir şeyler katabilmek hedefinde olan çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı