REKLAMI GEÇ

DSO Bakan Zeybekci ile Tataristan’a Açıldı

DSO Bakan Zeybekci ile Tataristan’a Açıldı

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkan Yardımcısı Gültekin Okay Salgar, Türkiye-Tataristan İş Forumu’na katıldı. Salgar, Türk yatırımcıların Tataristan’ın Denizli için iyi bir Pazar olacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mart 2015 Salı, 10:19

Türkiye- Tataristan İş Forumu, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ravil Zaripov, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan’ın katılımı ile 27 Mart 2015 tarihinde Kazan’da gerçekleşti. Heyete Denizli Sanayi Odası yönetimini temsilen katılan DSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gültekin Okay Salgar katıldı. 

Salgar, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’un Tataristan’da tüm altyapının mevcut olduğunu ve Türk iş adamlarının Rusya piyasasındaki çalışmaları için Tataristan’ı başlangıç platformu olarak tercih etmelerini istediğini belirtti. Ukrayna7da yaşanan gerilim ve ekonomik gelişmelerin Türkiye – Rusya dış ticaretini olumsuz etkilediğine dikkat çeken Salgar, “Rusya’nın içinde bulunduğu durumun kalıcı olduğuna inanmıyorum. Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci de söyledi, yakın zamanda Rusya ile bir Serbest Ticaret Anlaşması’na imza atma olasılığımız yüksek. Rusya ile ticari ilişkilerimizin bir süre sonra eskisinden de iyi olacağını düşünüyorum ve bu nedenle tam da bu zamanda Tataristan, Rusya pazarı ile ilgilenen sanayicilerimiz için iyi bir yatırım yeri olabilir” dedi.

Yakın zamanda Denizli Sanayi Odası üyelerinden oluşan bir heyetle tekrar Tataristan’ı ziyaret etme düşüncesinde olduklarını belirten Salgar, bu ülkedeki yabancı yatırımlarda en büyük payı Türk yatırımcıların aldığını, bunun çoğunluğunu inşaat sektörünün oluşturduğunu ancak artık farklı sektörlerde de Tataristan’ı değerlendirmeye almak gerektiğini ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı