REKLAMI GEÇ

DSO Başkanı Keçeci: “Bu zamların altından kalkamayız”

DSO Başkanı Keçeci: “Bu zamların altından kalkamayız”

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, sanayide kullanılan doğalgaza gelen yüzde 13.73 oranındaki zammın, sanayiciyi zorlayacağını söyledi. Keçeci, son bir yılda enerji maliyetlerinin yüzde 134 arttığını, buna eklenen doğal gaz zammının da içinden çıkılmaz bir hale ulaştığını ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ağustos 2019 Perşembe, 16:37

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, hem konut, hem de sanayide kullanılan doğal gaza bugünden geçerli olmak üzere yapılan astronomik zamları değerlendirdi.

Konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 14.97, organize sanayi bölgeleri ve diğer sanayi kuruluşlarının aldığı gaza da yüzde 13.73 oranında zam yapıldığını belirten DSO Başkanı Keçeci, ekonomik krizin pençesinde kıvranan iş dünyasının kaldırabileceği bir yük olmaktan çıktığını söyledi.

Keçeci, “İşçilik, enerji ve faiz sanayicinin üç ana girdisidir. Her şeyi öncelikle buna göre hesap ederek, üretimini yapar ve malını buna göre satar. Ancak, son günlerde elektriğin ardından doğal gaza da yaklaşık yüzde 15 civarındaki zam, sanayiciyi bir kez daha ürettiğini nasıl satacağını düşünmek zorunda bırakmıştır” dedi.

Doğal gaza gelen zammın elektrik zammı ile birlikte hesap edildiğinde, çok önemli bir maliyet artışı getirdiğin ifade eden Keçeci, “Zaten satmakta zorlanan üretici ve ihracatçı, bu durumda maliyet faktörleriyle nasıl üreterek satacağı zorlamasıyla karşı karşıya kalmıştır. Bu nedenle sanayicinin de yanında olmak için avantajları düşünmek zorundayız” dedi.

Son bir yıl içinde sanayinin ana maliyet kalemini oluşturan enerjiye yüzde 134 oranında zam yapılmasının kabul edilebilir bir durum olmaktan çoktan çıktığını anlatan Keçeci, “Zamlar sanayiciyi ciddi derecede zorluyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı