REKLAMI GEÇ

DSO Başkanı Keçeci: İş Sağlığı ve Güvenliği uygulaması 1 yıl daha ertelensin

DSO Başkanı Keçeci: İş Sağlığı ve Güvenliği uygulaması 1 yıl daha ertelensin

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, uzun bir süreçten geçen ve 1 Temmuz’da yürürlüğe girmesi planlanan İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamasının eksiklerinin bulunduğunu ve en az bir yıl daha ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Haziran 2020 Pazartesi, 15:19

Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği sürecinde uygulamak zorunda olduğu İş Sağlığı ve Güvenliği uygulaması yıllardan bu yana çeşitli sebeplerden uygulanamıyor. İşletmeleri tehlike durumuna göre sınıflandıran ve önlemler almaya zorlayan yasa, işletme sahipleri tarafından eleştiriliyordu.

İşletmeler için rapor hazırlanması, belli sayının üzerinde işçisi bulunanlar için ek personel çalıştırma zorluğu gibi uygulamalar işverenlerin eleştirdiği noktalardandı.

KEÇECİ’DEN ‘ERTELENSİN’ TALEBİ
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Başka bir öteleme olmazsa yasa tam kapsamıyla önümüzdeki günlerde uygulanmaya başlayacak. Ancak yasanın temelini teşkil eden kurumlardan biri olan iş güvenliği elemanları konusundaki sıkıntılar hala devam etmektedir” dedi ve uygulamanın tekrar ertelenmesini istedi.

‘İŞ DÜNYASI RAHATLAR’
Keçeci, “Korona salgınının yarattığı ekonomik olumsuzluklara karşın toparlanma süreci devam ederken kanunun yürürlüğe girmesi, işverenin omuzlarına yeni maddi yükler ve zorluklar getirecektir. Olağanüstü ve zor zamanlardan geçiyoruz. Bu nedenle en az bir yıl daha bu yasanın yürürlüğünün ertelenmesi, iş dünyasını bir nebze de olsa rahatlatacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı