REKLAMI GEÇ

DSO Başkanı Müjdat Keçeci’den THY’ye tepki

DSO Başkanı Müjdat Keçeci’den THY’ye tepki

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Türk Hava Yolları’nın (THY) bazı tarifeli uçuşlarını iptal etmesine tepki gösterdi. Keçeci, “Bu Denizli ihracatı ve turizmine köstektir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mart 2019 Cuma, 14:43

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, her geçen yıl yolcu sayısında artış olmasına rağmen uçak seferlerinin azaltılmasından ciddi anlamda rahatsız olduklarını söyledi.

Keçeci, “İhracatta Türkiye’nin 8. ili olan; en çok ziyaret edilen ören yerlerinden biri olan Pamukkale’yi barındıran Denizli’ye bu durum gereçten hiç yakışmıyor. Bizim sürekli yurt dışından müşterilerimiz geliyor, Pamukkale’yi ziyaret için turistler geliyor ve biz bu mağduriyetin açıklamasını onlara yapamıyoruz. Ülkenin ihracat ve turizmden elde edilecek dövize bu kadar ihtiyaç duyduğu bir zamanda, ülke ekonomisine turizm ve ihracatla katkı sağlayan bir ilin, Dünya’ya ulaşma yollarının kapatılması anlaşılabilir değil. İş planlarımızı ve randevularımızı tarifeli uçuşlarımızı temel alarak ayarladığımız için son derece güç durumda kalıyoruz. Denizlili iş insanları olarak biz Çardak Havaalanı’nın daha yoğun kullanımı ve tarifeli uçuşların artması için gayret sarf ederken, THY bizi çevre illerdeki alanlara mahkum ederek bu konudaki çabalarımızı adeta boşa çıkarıyor” dedi.

2018 Ağustos ayı içerisinde Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı’ya bir mektup yazmama rağmen uçak seferleri ile ilgili beklentileri doğrultusunda bir düzenleme yapılmadığını hatırlatan Keçeci, “Bunun üzerine seferlerin azaltılması bizi daha çok üzdü. İlimizde, sadece Denizli-İstanbul-Denizli destinasyonunda uçuşlar olmasına rağmen, iş adamlarımızın yıl içinde çok yoğun yurtiçi, yurtdışı seyahatleri yaptığını, yurtiçi ve yurtdışından pek çok müşteri ve misafir ağırladığını belirtmiştim. 2017 yılında Denizli Çardak Havalimanı yolcu sayısı 2016 yılına göre %24 artarak 681 bine ulaşmış, bu sayının 100 bine yakını dış hatlarda gerçekleşmiş ve dış hat yolcu sayısı 2016’ya göre %506 artış göstermiş olduğunu ve bu ivmenin 2018 yılında da devam etmekte ve ilk altı ayda yolcu sayısı 343 bine ulaşarak 2017 senesinin %26 üzerinde seyretmekte olduğunu bu nedenle de mevcut sefer sayılarının Denizli’ye yetmediğini özellikle ifade etmiştim” dedi.

Keçeci, İstanbul’a yapılan yeni havaalanı yatırımıyla THY’nin mevcut hizmetini artırmasını beklenirken, Denizli’ye olan bazı seferlerin iptali ve mevcut seferlerin de saatlerinin uygunsuzluğunun Denizli halkına, turiste ve iş insanlarına işkence yapmaktan başka bir şey olmadığını kaydetti.

Yorumlar

serdar   -  Bağlantı 22 Mart 2019, 18:36

Havaalanı 100 km ötede olduğu sürece bu sıkıntı devam eder. En azından seferleri tümüyle kaldırmıyorlar şükür edelim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı