REKLAMI GEÇ

DSO, İstihbarat eğitimlerini tamamladı

DSO, İstihbarat eğitimlerini tamamladı

Denizli Sanayi Odası’nın Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın desteğini alarak gerçekleştirdiği “Yeni Nesil Dış Ticaret İstihbarat” eğitimlerini tamamladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ocak 2019 Perşembe, 10:03

Denizli Sanayi Odası, üyelerinin uluslararası pazara girişlerini kolaylaştırmak ve pazarda açılmalarına yardımcı olmak amacıyla organize ettiği “Yeni Nesil Dış Ticaret İstihbarat” eğitiminin birincisini gerçekleştirdi.

Ticari İstihbarat Kanalları Danışmanı Yaman Koç tarafından verilen eğitimde, KOBİ’lere dış ticarette istihbaratın önemi ve büyük veriden doğru stratejiyi elde etmenin yöntemleri, nokta atışı ihracat, hedef pazar tespiti uygulaması, hedef pazar matrisinin hazırlanması, ürünün hedef pazar analizi, ürünün hedef ülkelerde yapılacak müşteri/rakip istihbaratı ve kaynakları, ürün bazında hedef firmaların belirlenmesi, ürünün firma gümrük aksiyonlarına erişimi (30 ülke konşimentolar), ürünün hedef pazara operasyon planı, iletişim-strateji- strategem (ticari istihbaratın araçları) konuları hakkında bilgiler verildi.

Firmaların hedef pazar belirleme ve belirlediği bu hedefler doğrultusunda ne gibi stratejiler oluşturulması gerektiğinin anlatıldığı eğitime, 53 firmadan temsilciler katıldı. Oda toplantı salonunda bire bir uygulama şeklinde gerçekleştirilen programa katılımcılar kişisel bilgisayarları ile katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı