REKLAMI GEÇ

EMO’da Genel Kurul Heyacanı

EMO’da Genel Kurul Heyacanı

Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nde 13’ncü Olağan Genel Kurul başladı. Odada seçimlere tek liste ile gidiliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Şubat 2020 Cumartesi, 14:41

Denizli’de bağlı temsilcilikleri ile birlikte 1500’ün üzerinde üyesi bulunan Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi 13’ncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştiriyor.

İki gün sürecek genel kurulun ilk günü Denizli Esnaf Sarayı’nda gerçekleşiyor. Dilek ve temennilerin, yönetim kurulu aday tanıtımlarının yapıldığı ilk gün oylama olmayacak. EMO üyeleri oylama için şube binasında sandığa gidecek.

13’ncü Olağan Genel Kurul divan oluşumu ile başladı. EMO Denizli Şubesi eski başkanlarından Abdullah Şavklı divan başkanı olarak belirlendi. Şavklı’ya Recai Seymen, Tuğçe Demir ve Sadık Boran divanda eşlik etti.

Kongrenin açılışını yapan Başkan Bülent Pala Elazığ depremini hatırlatarak; “Deprem bize bilime ve fenne dayalı şehirleşmenin önemini bir kez daha hatırlattı” dedi.

Türkiye’de hükümetin her ne kadar kabul etmese de derin bir ekonomik kriz yaşandığını söyleyen Pala, “İntiharlar, konkordatolar, bursların gecikmesi iş dünyasının beyanları bize gösteriyor ki Türkiye derin bir ekonomik kriz içinde. Bu krizden meslektaşlarımızın ve mesleğimizin etkilenmediğini söyleyerek doğru olmaz” diye konuştu.

Haberleşme, iletişim ve enerji sektörlerindeki özelleştirmelere de değinen Başkan Pala, bu özelleştirmelerin bazı çevrelerin rant elde etmesini sağladığını ifade etti, özellikle enerji sektörünün sahipsizliğe ve denetimsizliğe sürüklendiğine vurgu yaptı. Enerji sektörünün içinde bulunduğu durumu ‘vahşi düzen’ olarak nitelendiren Başkan Pala, yeni seçilecek yönetime tüm üyelerin destek vermesini istedi ve “Siyasi iradenin gasp ettiği meslek onurumuzun iade edilmesini diliyorum” dedi.

İŞTE YENİ YÖNETİM
Tek liste ile gidilen ve mevcut Başkan Bülent Pala’nın da yer aldığı aday yönetim Arif Dönmez, Turay Volkan Ayanoğlu, Mahmut Kaya, Muhsin Tarık Madran, Nazım Gökhan, Mesut Durmaz ve Bülent Pala isimlerinden oluşuyor. Yarınki oylama sonrasında göreve gelecek yönetimin 13’ncü dönemde başkan olarak Arif Dönmez’i göreve getirmesi bekleniyor.

Aday denetçilerin Hatice Eryiğit, Erdem Durmaz ve Mustafa Deveci’den oluştuğu listede genel merkez delege adayları da şu şekilde: Bülent Pala, Arif Dönmez, Turay Volkan Ayanoğlu, Muhsin Tarık Madran, Nazım Gökhan Daldaş, Mesut Durmaz, Abdullah Şavklı, İsmail Sever, Birol Yıldırım, Veli Yıldırım, Emrullah tuna, İrfan Yaşar Dukul, Fahri Erdinç Ünal, Kemal Bekir Ulusaler, Recai Seymen, Seyit ali Gürsoy, Hamdi Ercan, Önder Özdipçineer, Reşat Kundakçı, Veli Önver, Devrim Helvacıoğlu, Engin Çetin, İbrahim Şimşek, Hatice Eryiğit, Eylem Ölmezoğlu,  Erkan Karakaya, Erdem Durmaz, Fatih Mardinoğlu, Fatma Derya Sevinçli, Serkan Taşğın

BAŞKANLAR DENİZLİ’YE DESTEK VERDİ
Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nin olağan genel kuruluna çeşitli kentlerden gelen şube başkanları da destek verdi. EMO Eskişehir Şube Başkanı Ender Kelleci, EMO İzmir Şube Başkanı Şebnem Seçkin Uğurlu, EMO Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, EMO Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, EMO Antalya Şube Başkanı İlhan Metin genel kurulda yer alan isimler oldu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali değirmenci ile çeşitli sivil toplum kuruluşları yöneticileri de Denizlili elektrik mühendislerine genel kurulda destek verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı